Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

3. Мета та зміст щоденного технічного обслуговування машин.

Щоденне технічне обслуговування є одним з основних видів обслуговувань і проводиться щодня після закінчення роботи машини з метою підготовки її до подальшого використання.

При ЩТО виконуються наступні роботи:

  • дозаправлення експлуатаційними матеріалами;

  • прибирання, чищення, миття;

  • контроль технічного стану агрегатів, механізмів, систем і робочого обладнання;

  • усунення виявлених несправностей під час роботи;

  • перевірка комплектності, стан і укладання індивідуального комплекту ЗІП, шанцевого інструменту та іншого табельного майна.

Еталон відповіді на ккз №6

1. Завдання інженерного обладнання вихідного району бригади для наступу (схема). Сили та засоби, що залучаються до виконання цих завдань.

Завдання інженерного обладнання вихідного району бригади для наступу:

  • інженерна розвідка місцевості у вихідному районі;

  • фортифікаційне обладнання вихідного району;

  • у вихідному районі бригади для наступу обладнуються вихідні райони батальйонів першого ешелону, район розташування батальйону другого ешелону (загальновійськового резерву), вогневі позиції зенітних засобів, райони розгортання пунктів управління бригади (КП, ЗКП, ТПУ);

  • підготовка та утримання шляхів у вихідному районі;

  • виконання інженерних заходів щодо маскування та захисту від ВТЗ;

  • добування, очищення води та обладнання пунктів водопостачання;

  • влаштування та утримання інженерних загороджень (при необхідності) на напрямках можливих ударів противника, що прорвався.

Завдання інженерного забезпечення виконуються гіз мбр та підрозділами всіх родів військ.

Схема

2. Призначення, технічна характеристика, будова систем живлення двигуна 4ч-8,5/11 пальним.

Паливна система призначена для подачі точно дозованих порцій пального під високим тиском у вихрові камери циліндрів дизеля і регулювання кількості пального, яке подається (у залежності від зміни навантаження дизеля). Вона містить у собі: паливний бак, паливопідкачуючий насос, паливний фільтр, паливний насос високого тиску з регулятором обертів, форсунки, паливопроводи.

Паливна система має дві частини: одна забезпечує живлення дизеля, друга – живлення підігрівника. Обидві частини з'єднуються між собою в трійнику паливопроводу.

Паливопідкачуючий насос засмоктує з бака пальне і подає його у фільтр. Очищене пальне з фільтра надходить у насос високого тиску, звідки подається по паливопроводах високого тиску до форсунок і впорскується в камери циліндрів. Незначна кількість пального, що просочується через зазори плунжерних пар паливного насосу, відводиться через зливну трубу в паливний бак.

Ручне регулювання подачі пального паливним насосом виконується обертанням рукоятки зміни обертів. Подача пального припиняється поворотом рукоятки вимикання подачі пального.

Паливний бак виготовлений із двох половин штампованої листової сталі, зварених по периметру контактним зварюванням безперервним швом. У його верхній частині закріплена горловина бака з кришкою. Пальне з бака накачується через фільтр, вставлений у бічну стінку бака.

Для живлення дизеля пальне надходить через штуцер по паливопроводу.

В підігрівник пальне для живлення потрапляє через кран, перехідний штуцер і паливопровід підігрівника.

У нижній частині бака угвинчений кран для зливання відстою.

Рівень пального в баку контролюється дистанційним датчиком покажчика рівня пального, встановленим у баку, і приймачем покажчика рівня пального, встановленим на щитку керування.

Паливний бак закріплений на двох кронштейнах рами електроагрегату, один із яких знімний.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]