Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

2. Призначення, будова механізмів двигуна у1д6-150ад-с4.

Кривошипно­шатунний механізм призначений для перетворення зворотно-поступального руху поршнів двигуна в обертальний рух колінчастого валу.

КШМ складається з: колінчатого валу, шатунів, поршневої групи, підшипники ковзання, поршневі пальці, маслознімні та декомпресійні кільця.

Колінчастий вал сприймає зусилля, виникаючі від тиску газів, через поршні і шатуни та має шість колін, розташованих в трьох площинах.

Шатуни: верхня головка шатуна призначена для з’єднання шатуна з поршнем за допомогою поршневого пальця, нижня – для з’єднання шатуна з шийкою колінчастого валу.

Поршень сприймає зусилля, які виникають при розширенні газів в момент спалаху горючої суміші.

Газорозподільний механізм призначений для своєчасного відкриття і закриття клапанів при заповненні циліндрів повітрям і при очищенні їх від відпрацьованих газів.

Газорозподільний механізм складається: головка блоку ГРМ; впускні та випускні клапани; клапанних механізмів; двох валів газорозподілу; коромисел; кулачків розподільних валів.

Впускні і випускні клапани відрізняються діаметром головки. Впускні клапани мають більший діаметр ніж випускні. Клапани рухаються в направляючих втулках запресованих в головку блока.

Розподільні вали встановлені в семи підшипниках, які змонтовані на верхній площині головки блоку циліндрів. Кожний розподільний вал має по 12 кулачків.

Механізм передач призначений для передачі обертового моменту від колінчастого валу двигуна через передаючі вали та шестерні до механізмів що забезпечують його нормальну роботу.

Механізм передач складається: привід до розподільних валів; валик приводу паливного насоса; вал приводу до повітряного розподілювача і генератору; вал приводу до водяного насоса; вал приводу масляного насоса; вал приводу підкачую чого насоса і тахометра.

3. Порядок перевірки роботи котла-підігрівача на автомобілі КрАз-260.

Порядок перевірки роботи котла-підігрівача на автомобілі КрАЗ-260:

  • перед початком перевірки підготувати 10-12 л води;

  • закрити зливні крани на патрубку водяного насоса двигуна, котлі і насосному агрегаті підігрівача, зняти гумовий човник з патрубка забору повітря, відкрити запірний паливний кран;

  • прокачати систему живлення підігрівача паливом, для чого встановити перемикач на 10-15 с в положення “Робота”, а потім вимикач – в положення “Продув”;

  • увімкнути свічку запалювання і утримувати її 25-60 с, поки спіраль не буде яскраво-червоного кольору;

  • встановити вимикач електромагнітного клапана в положення “Робота”, а перемикач електродвигуна – в положення “Пуск”;

  • після запуску підігрівача відпустити важіль свічки запалювання;

  • після 10-15 с роботи підігрівача в котел через заливну горловину залити відро води і через 2-4 хв. Доливати по відру до повного заповнення системи;

  • прогріти двигун до температури 60-800 С;

  • вимкнути підігрівач, встановити перемикач електромагнітного клапана в положення “Продув” і залишити на 30 с перемикач насосного агрегату в положенні “Робота”. Після усунення продуктів горіння перемикач перевести в нейтральне положення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]