Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

3. Призначення, тх, загальна будова пускового обладнання ур-77.

Пускове обладнання складається: направляюча в захисному корпусі, касета, механізм підйому направляючої, механізми гальмівних канатів, відділення командира-оператора.

Направляюча призначена для розміщення реактивних двигунів і забезпечення необхідного їх напрямку в повітрі при запуску.

Корпус виконує функцію захисту всього пускового обладнання і бойового комплекту від куль і осколків.

Касета призначена для розміщення секції зарядів розмінування. Вона встановлена в середині корпусу базового шасі.

Механізм переведення призначений для автоматичного або ручного підйому і опускання направляючої.

Механізм гальмівних канатів призначений для кріплення їх до базової машини, передачі електроімпульсів та його відчеплення.

Система електрообладнання призначена для піднімання і опускання направляючої, запуску заряду ЗР, його підривання і відчеплення.

  1. Підняти відвал;

  2. Виконати перекіс відвалу вправо до упору крила в грунт;

  3. Включити перемикач розфіксування крил на основному пульті механіка-водія в положення правого (лівого) крила

  4. Перевести крило рухом машини назад в грейдерне положення;

  5. Вимкнути перемикач розфіксування крил.

Еталон відповіді на ккз №17

1. Характер і строки фортифікаційного обладнання смуги оборони бригади. Сили та засоби, що залучаються до його виконання.

Фортифікаційне обладнання смуги оборони бригади, місцевості є од­ним з основних завдань інженерного забезпечення оборони.

Бригада першого ешелону обороняється на першій та другій позиціях.

Основу кожної позиції складають батальйонні райони оборони.

Батальйонні райони оборони обладнуються трьома-чотирма траншеями і складаються з ротних опорних пунктів, пов'язаних між собою по фронту і в глибину єдиною системою вогню, загороджень, траншей та ходів сполучення. Ходи сполучень використовуються для прихованого маневру підрозділів, ведення бою з противником, що вклинився в оборону, а також для евакуації поранених, подачі боєприпасів та продовольства. Ходи сполучень повинні відриватись повного профілю.

Фортифікаційне обладнання позицій та батальйонних районів оборони розпочинається негайно після визначення позицій підрозділами та вогне­вим засобам і ведеться приховано усіма військами, з повною силою та максимальним використанням засобів механізації, збір­них споруд, конструкцій та місцевих будівельних матеріалів. При відриванні траншей та окопів засобами механізації коман­дири загальновійськових підрозділів зобов’язань своєчасно відмічати місця встановлення споруд, розмічаючи траншеї та ходи сполучень.

Фортифікаційне обладнання ведеться в такій послідов­ності.

В першу чергу відриваються одиночні окопи та окопи на механізовані відділення, окопи для танків, БМП, БТР та інших вогневих засобів на основних позиціях; споруджуються основні споруди для пунктів управління та медичних пунктів; для особового складу споруджуються перекриті щілини на кожне відділення, екіпаж або обслугу, ділян­ки суцільних траншей у взводних та ротних опорних пунктах.

В другу чергу дообладнують ротні опорні пункти; відриваються окопи для танків, БМП, БТР, інших вогневих засобів на запасних (тимчасових) вогневих позиціях, вогневих рубежах і в районах зосередження бронегруп; створюються й вдосконалюються в бойовому та господарському від­ношенні система траншей і ходів сполучення в батальйонних районах оборони; дообладнуються пункти управління та медичні пункти; влаштовується бліндажі на кожне відділення (екіпаж, обслугу) і сховища на кожну роту (батарею) і сховища на КСП батальйону (роти), укриття для озброєння, техніки, боєприпасів та інших матеріальних засобів, створюються відсічні позиції. обладнуються основні фальшиві об’єкти в БРО (РОП).

У подальшому розвивається система траншей й ходів сполучення в межах районів, смуги оборони, удосконалюється влаштування відсічних позицій; влаштовуються хибні опорні пункти, вогневі позиції, обладнуються фальшиві опорні пункти, траншеї, вогневі позиції та інші фальшиві об’єкти.

Для виконання земляних робіт з улаштування траншей, ходів сполучень, окопів для БМП (БТР) та укриттів для спеціальної техніки застосовується полкова землерийна машина ПЗМ-2 інженерно-саперного взводу батальйону. Для відривання окопів для танків застосовується навісне (ТБС-86) та вбудоване обладнання.

Для обладнання вогневих позицій бригадної артилерійської групи (БрАГ) влаштовуються основні й запасні вогневі позиції на кожну батарею. Фортифікаційне обладнання позицій БрАГ здійснюється силами артилерійських дивізіонів.

Фортобладнання позицій зрабатр здійснюється силами батарей.

Фортобладнання районів розта­шування здійснюється силами ПТрез та РЗЗ.

Силами інженерно-позиційного взводу гіз бригади виконуються завдання з фортифікаційного обладнання командного пункту, запасного командного пункту бригади та ТПУ, силами інженерно-технічного взводу гіз виготовляються найбільш складні конструкції фортспоруд (дверні блоки, елементи внутрішнього устаткування).

До обладнання районів розгортання пунктів управління залучаються іп від. іпв, імаск. від. ітв (зі складу гіз), мв та підрозділи забезпечення та обслуговування.

Час на фортифікаційне обладнання смуги оборони бригади складатиме:

першої черги – до 20-ти годин;

другої черги – 48-50 годин;

в подальшому – 20 годин і більше.

До фортифікаційного обладнання залучається до 70% особового складу мб (тб), 50% особового складу артилерійських і зенітно-ракетних підрозділів, розрахунок ПЗМ-2 ісв мб та іпв гіз, навісне обладнання до танків і тягачів. При переході бригади до оброни в зимових умовах трудомісткість зведення фортифікаційних споруд збільшується в 2-3 рази і більше, розхід окопних підривних зарядів для розпушування ґрунту може складати до 10-12 т.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]