Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

Тактико-технічні характеристики

Тип тралу

– колійний, ножовий

Ширина колії тралення, мм

– 600х2

Швидкість тралення, км/год.

– до 15

Час монтажу трала екіпажем, год.

– до 1,5

Час відчеплення трала екіпажем, год.

– 0,2

Маса трала (з комплектом індивідуального ЗІП ), кг

– 1000

Перешкоди, які долаються танком з тралом:

  • підйом (спуск), град.

  • боковий крен, град.

  • ширина рову, м

– до 20

– до 20

– до 2,5

Бойові машини, які обладнуються

– всі типи середніх танків

Складається: робочі органи для тралення, підвіски робочих органів для тралення, додаткові пристрої тралення, зчіпні вузли, механізми переводу, системи керування, запасні інструменти та пристосування.

Еталон відповіді на ккз №14

1. Дії рзз бригади на рубежі мінування (схема).

Рухомий загін загородження (РЗЗ) бригади призначений для нанесення противнику втрат в техніці та живій силі, утруднити маневр його військ, а також прикриття танкових напрямків, відкритих флангів, проміжків, стиків, рубежів розгортання для контратаки.

РЗЗ створюється в складі віз іср гіз мбр.

РЗЗ оснащений трьома гусеничними мінними загороджувачами ГМЗ-3.

Можливості: за 9-12 хв. встановити один боєкомплект ПТМ (624 шт.), мінне поле довжиною 832 або 1144 м. За добу може встановити 3 боєкомплекти ПТМ (1872 шт.).

2. Призначення, технічна характеристика, загальна будова систем запалювання і запуску двигуна м-408.

Система запалювання призначена для запалювання робочої суміші в циліндрах двигуна за допомогою електричної іскри.

Система запалювання – батарейна, при номінальній напрузі в первинному колі 12 В.

До системи запалювання входить: котушка запалювання, розподільник, конденсатор, свічки запалювання, вимикач запалювання, дроти.

Для приглушення радіоперешкод, що створює система запалювання, є розподільник, котушка запалювання, свічки запалювання і дроти екрановані.

Котушка запалювання являє собою трансформатор, який перетворює струм низької напруги первинного кола в струм високої напруги вторинного кола.

Розподільник запалювання призначений для переривання струму низької напруги в первинному колі котушки запалювання, розподілу імпульсів струму високої напруги вторинного кола по свічках циліндрів двигуна і забезпечення потрібного моменту запалювання суміші в залежності від швидкості обертання колінчастого валу.

Розподілювач запалювання складається із переривника струму низької напруги, розподільника струму високої напруги і центробіжного регулятора випередження запалювання. Провідний вал розподільника з’єднаний із валиком масляного насоса і від нього приводиться в обертання.

На двигуні встановлені нерозбірні, екрановані свічки запалювання типу СН305.

Свічка складається з ізолятора, всередині якого знаходиться центральний електрод, і корпусу з наконечником. До корпусу приварений боковий електрод. Нормальний зазор між електродами свічки повинний бути в межах 0,6-0,7мм.

Для приглушення радіоперешкод, що створюються системою запалювання двигуна під час його роботи, дроти, що з’єднують розподільник із свічками і котушкою запалювання, екрановані, а в первинне коло запалювання увімкнений фільтр радіоперешкод типу ФР-82. Дріт первинного кола від котушки запалювання до фільтра ФР-82 – також екранований.

Догляд за розподільником запалювання полягає в періодичному змащенні деталей тертя, перевірці чистоти і справності роботи контактів переривника, підтримці в чистоті і справності всіх контактних поверхонь, пластмасових ізоляційних деталей і з’єднуючих проводів.

Зазор між контактами переривника (0,35-0,45мм) перевіряють плоским щупом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]