Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

31. Призначення, склад, технічна характеристика комплекту електроінструменту для розробки мерзлих та скельних грунтів електростанції есб-8 ім.

В комплект інструментів для розробки грунту вхо­дять:

- два електромолотки,

- два перфоратори,

- два електросвердла по грунту.

Електросвердло ЕС-2 призначене для буріння шпурів глибиною до 1м діаметром 40-45 мм в породах середньої твердості і мерзлому грунті.

Буріння ведеться з допомогою бурового стан­ка, що представляє собою вертикальну раму висотою 1750 мм і шириною 53 мм.

Електросвердло складається із двигуна і редуктора. Електродвигун типу АОЛ2-22-4М20І, потужністю 1,5 кВт серійного виробництва, асинхронний з короткозамкнутим ротором, розрахований на лінійну напругу 220 В, частоту струму 50 Гц, з'єднання фаз обмотки – "трикутник".

Живлення здійснюється кабелем ШРПС 3x1,5+1x1 мм2. Ротор має дві пари шестерень, що передають обертовий момент від валу двигуна до електросвердла.

Бур складається із гвинтової штанги і різця. Хвос­товик різця входить в конічний отвір штанги і кріпиться від випа­дання шплінтом.

Бур вставляється в осьовий отвір шпінделя, який складається із валу, гайки і пружинного запору. Потім для того, щоб бур не випадав із шпінделя, гайку повертають так, щоб пази на валу і гайці були по 900.

Електромолоток ІЕ 4211 призначений для розробки кам’янистого і мерзлого грунту, руйнування асфальтобетону і бетону, цегляної кладки, а також для інших будівельних і дорожніх робіт.

Основою електромолотка є корпус, в якому зак­ріплені електродвигун, редуктор і кривошип. До корпусу кріпиться ручка, рукоятка і ствол, в якому встановлена ударна частина електро­молотка.

Для заміни інструменту необхідно зняти фіксатор, вий­няти палець, після чого інструмент вільно випадає із букса.

Електроперфоратор ІЕ 4707 призначений для буріння шпурів в скельних породах та бетоні глибиною до 2 м, діаметром 40 мм, швидкість буріння в скельних породах – 120 мм/хв.

Виконаний роздільно із повітродувкою і складається з: електроприводу, ствола із ударним механізмом і механізму безперервного обертання.

3. Призначення, тх, загальна будова і принцип роботи додаткового обладнання автомобіля КрАз-260.

Лебідка призначена для самовитягування автомобіля при подоланні важкопрохідних ділянок шляху, витягування застряглих автомобілів та полегшення вантаження важких вантажів на причеп.

Лебідка з горизонтальним розташуванням барабана, обладнана обмежувачем намотування троса, стрічковим гальмом і запобіжним пристроєм.

Редуктор лебідки – черв’ячний, передавальне число – 30. Робоча довжина троса – 55 м, діаметр – 22 мм. Найбільше тягове зусилля на нижньому ряду навивання троса на барабан – 12 т.

Складається:

  • черв’ячний редуктор;

  • барабан з тросом;

  • кулачкова муфта з важелем вмикання;

  • тросоукладач.

Привід лебідки здійснюється карданним валом від коробки відбору потужності.

Крім лебідки на автомобіль може встановлюватись і інше спеціальне обладнання, привід якого може здійснюватись від коробки передач, завдяки шестерні відбору потужності, яка встановлена в коробці передач автомобіля.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]