Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

3. Провести розрахунок пмм для виконання завдання електростанцією ед-60-т/230-р1, робота установки – 6 годин. Пора року – літо.

Витрата пального ЕД-60-Т/230-Р1 на 1 мото/год. – 35,5 л.

л

Еталон відповіді на ккз №7

1. Послідовність і зміст роботи командира підрозділу інженерних військ після отримання бойового завдання. Розкрити зміст "бойового наказу".

Послідовність і зміст роботи командира взводу інженерних військ

Командир взводу, отримавши завдання:

  1. З'ясовує його та визначає заходи, які необхідно виконати для підготовки взводу;

  2. Проводить розрахунок часу;

  3. Віддає попередні розпорядження;

  4. Оцінює обстановку,

  5. Приймає рішення;

  6. Приймає участь в рекогносцировці (проводить рекогносцировку);

  7. Віддає бойовий наказ;

  8. Організує взаємодію, всебічне забезпечення та управління;

  9. Перевіряє готовність взводу до виконання бойового завдання;

  10. Доповідає про готовність взводу до виконання поставленого завдання.

В бойовому наказі вказується:

В першому пункті - короткі висновки з оцінки противника.

В другому пункті - бойове завдання загальновійськового підрозділу в необхідному обсязі.

В третьому пункті - бойове завдання роти (взводу) інженерних військ та завдання інженерного забезпечення на вирішення яких необхідно зосередити основні зусилля.

В четвертому пункті - після слова "Наказую" окремими абзацами:

завдання кожному відділенню (обслузі), (склад, об'єм, райони, строки та способи виконання); в чиїх інтересах виконується завдання; місце підрозділу в бойовому (похідному) порядку; район зосередження та час прибуття на посилення частини (підрозділу) роду військ.

В п'ятому пункті - порядок отримання ЗІО та інших матеріальних засобів, ремонту (передачі) пошкодженої техніки, місце заготовлення будівельних матеріалів.

В шостому пункті - час готовності до виконання завдання.

В сьомому пункті - сигнали управління (оповіщення), місце свого знаходження. Порядок та строки подання донесень, заступника.

У восьмому пункті – об’єкти, позначені знаками Червоного хреста і півмісяця, Цивільної оборони, культурні цінності, устаткування, споруди, які не мають небезпечних сил, порядок супроводження військовополонених на пункти їх збору, вказані старшим начальником.

2. Призначення, технічна характеристика, будова системи охолодження двигуна 4ч-8,5/11.

Система охолодження призначена для підтримання визначеного теплового режиму працюючого дизеля. Система охолодження дизеля – замкнута, із примусовою циркуляцією охолоджувальної рідини.

Основними частинами системи охолодження є: радіатор, відцентровий водяний насос, термостатна коробка, дистанційний термометр і вентилятор.

Як охолоджуючу рідину застосовують воду або антифриз (при експлуатації в зимових умовах). Циркуляція охолоджуючої рідини в системі охолодження виконується примусово відцентровим насосом. З радіатора охолоджуюча рідина надходить до водяного насоса і по трубопроводу нагнітається в нижню порожнину головки циліндра дизеля. Далі рідина надходить у засорочковий простір блоку, охолоджуючи гільзи циліндрів і блок. З верхньої порожнини головки циліндрів по трубопроводу охолоджуюча рідина надходить у термостат, за допомогою якого температура охолоджуючої рідини підтримується в межах 70-80°С.

Термостат у залежності від температури охолоджуючої рідини пропускає її або в радіатор, або у водяний насос, минаючи радіатор.

При температурі вище 80°С клапан термостата відкритий і рідина направляється в радіатор, при зниженні температури до 70°С клапан термостата закривається і рідина направляється у водяний насос дизеля. У корпусі насоса є штуцер з датчиком дистанційного термометра води, покажчик якого встановлений на панелі дизельних приладів.

Охолоджуюча рідина заливається в систему охолодження через заливну горловину радіатора, яка герметично закривається кришкою. Кришка радіатора має випускний і впускний клапани. Випускний клапан відкривається під тиском повітря 0,45-0,55 кгс/см2, випускний – при розрідженні 0,01 - 0,10 кгс/см2.

Зливається охолоджуюча рідина із системи через крани. Кришка радіатора при зливанні рідини повинна бути обов'язково відкрита.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]