Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фонд ККЗ ЕТЗ .doc
Скачиваний:
475
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
4.48 Mб
Скачать

3. Призначення, ттх, загальна будова і принцип роботи еов-4421.

ЕОВ-4421 призначений для механізації земляних і вантажно-розвантажувальних робіт при обладнанні позицій військ і пунктів управління.

Тактико-технічні характеристики

Технічна продуктивність в ґрунтах 1-ої та 2-ої категорії при відриванні, м3/год.:

  • котлованів

  • траншей

– 90-100

– 70-90

Максимальна транспортна швидкість, км/год.

– 70

Вага, т

– 20

Розрахунок, чол.

– 2

Час розгортання, хв.

– 2

Витрати пального на 100 км шляху, л

– 40

Запас ходу по пальному, км

– 500

Максимальна глибина котловану, який відривається, при ширині по дну, м:

  • 2,5 м

  • 4 м

– 3,25

– 2

Місткість ковша, м3

– 0,65

Середній час циклу, с

– 14-18

Вантажопідйомність гакової підвіски, т

– 3

ЕОВ-4421 складається: базова машина, обв’язочна рама з виносними опорами, опорно-повертаючий пристрій, поворотна платформа, силова установка робочого обладнання, робоче обладнання, гідропривід, привід керування, електрообладнання

Базовою машиною є автомобіль КрАЗ-255, в якому проведені конструктивні зміни. З автомобіля зняті лебідка, задній буксирний прилад і правий паливний бак, закорочені лонжерони рами.

Обв’язочна рама складається з двох поздовжніх балок, які з’єднані поперечними вставками.

Виносні опори

Всі чотири опори складаються з об’ємних зварних конструкцій, які мають отвори для зв’язку за допомогою пальців з обв’язочною рамою і корпусом гідроциліндра.

Опорно-поворотний пристрій складається: кільце, зубчатий вінець, болти, ролик, ведуча шестерня, гідромотор повороту, поворотна платформа.

Поворотна платформа – це зварна конструкція, яка виконана разом з паливним баком, інструментальними ящиками та з зливним баком гідросистеми, на верхню частину якого встановлюється гідророзподільник.

Силова установка є джерелом енергії для робочого обладнання і складається з чотирьохтактного чотирьохциліндрового дизеля рідинного охолодження з вихровою камерою згорання і обслуговуючих систем: паливної, повітряної, змащувальної, охолоджуючої, запуску.

Робоче обладнання складається: уніфікована стріла, рукоять, ківш, гакова підвіска, гідроциліндр ковша, гідроциліндр рукояті, два гідроциліндри стріли, трубопроводи, рукави високого тиску.

Гідропривід складається: гідробак, два гідрофільтри, гідронасос, гідромотор, чотири гідроциліндри робочого обладнання, чотири гідроциліндри виносних опор, масляний радіатор, центральний колектор, гідророзподільники і клапани апаратури, трубопроводи, рукави високого тиску.

Привід керування складається:

1. Важелі керування: подачею пального, стрілою і ковшем, поворотом платформи, лівою і правою виносною опорою.

2. Дві педалі керування рукояткою.

Еталон відповіді на ККЗ №12

1. Організація комендантської служби на проходах в МВЗ противника (схема). Сили та засоби, що залучаються.

Несення комендантської служби на проходах в мінному полі, як правило, покладається на підрозділи інженерних військ, які пророблюють проходи. На кожні 4-6 проходи виділяється взвод. На кожний прохід виставляється комендантський пост (у складі 2-3 чоловік), на який покладається позначення проходів, регулювання руху військ проходом, охорону та закриття проходу у випадку необхідності, для цього використовують мінні шлагбауми чи запас мін, зосереджений у проходах.

1 – МП противника; 2 – мінний шлагбаум; 3 – підривна станція; 4 – своє МП; 5 – межа комендантської ділянки

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]