Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

35.Порядок підготовки та проведення загальних зборів акціонерів.

Основні етапи підготовки та проведення річних загальних зборів Товариства (для публічних акціонерних товариств):

1. Прийняття рішення про проведення загальних зборів Наглядовою радою Товариства.2. Надання розпорядження до депозитарію про складання зведеного облікового реєстру власників іменних цінних паперів для складання переліку осіб, які мають бути повідомлені про проведення загальних зборів.3. Публікація в офіційному друкованому органі повідомлення про проведення загальних зборів4. Повідомлення фондової біржі, на який товариство пройшло процедуру лістингу цінних паперів.5. Повідомлення акціонерів про проведення загальних зборів листами.6. Розміщення інформації про проведення загальних зборів на власній сторінці в мережі інтернет, розміщення повідомлення в стрічці новин НКЦПФР.7. Від дати надіслання повідомлення до дати проведення загальних зборів Товариство повинно надати акціонерам можливість ознайомитися з документами, необхідними для прийняття рішень з питань порядку денного. Також слід зазначити, що якщо до порядку денного загальних зборів включене питання про обрання наглядової ради та ревізійної комісії, емітенту потрібно потурбуватися про пропозиції від акціонерів щодокандидатів які обираються до органів товариства.8. Розгляд Наглядовою радою Товариства пропозицій які надійшли від акціонерів до порядку денного загальних зборів.9. Повідомлення акціонерів та фондової біржі про зміни у порядку денному загальних зборів способом, визначеним у Статуті Товариства.10. Розміщення інформації про зміни у порядку денному на власній сторінці в мережі інтернет11. Розгляд Наглядовою радою Товариства пропозицій по рішенням які будуть запропоновані акціонерам для прийняття загальними зборами, призначення осіб які доповідають з питань порядку денного, затвердження форми та тексту бюлетенів для голосування.12. Надання розпорядження до депозитарію на складання зведеного облікового реєстру власників цінних паперів для складання переліку акціонерів які мають право на участь у загальних зборах Товариства.13. Проведення реєстрації учасників загальних зборів Товариства14. Проведення загальних зборів15. Підготовка протоколу лічильної комісії16. Підготовка протоколу загальних зборів17. Якщо потрібно - складання звітності до НКЦПФР за наслідками рішень прийнятими загальними зборами18. Розміщення протоколу лічильної комісії та протоколу загальних зборів на власній сторінці в мережі інтернет.

36.Функції та характеристика фінансових посередників.

Фінансові посередники – це інституційні учасники фінансового ринку, які структурують спектр фінансових послуг відповідно до розвитку фінансової системи держави.

Мета фінансових посередників – отримння прибутку шляхом придбання первинних цінних паперів, які дають більший доход ніж той, який посередник має надати за випущеними ним посередніми зобов’язаннями та його накладними витратами.

Фінансові посередники можуть бути представлені у вигляді:

  • банківських установ;

  • небанківських установ (кредитні спілки, страхові компанії, недержавні пенсійні фонди, довірчі товариства, і.т.д.)

Міжнародна класифікація фінансових посередників:

  • депозитні установи (банки, кредитні спілки, і.т.д.);

  • контрактно – ощадні установи;

  • інвестиційні установи.

Роль фінансових посередників – ефективно розміщати капітал інвесторів.

37. Організаційниймеханізм корпоративного управління -цесукупнстьадміністративнихважелів, форм, способів методів цілеспрямованоговпливу

суб'ктів корпоративних відносин на процесприйняттярішень у корпорації з метою реалзаціївласнихінтересв. Цеймеханізмдопомагає заінтересованим особамреалізуватисвоїінтересикорпорації через вплив на прийняттяуправлінськихрішень та контроль за їх виконанням. Рушійною силою організаційногомеханізмукорпоративногоуправліннявиступаютьнтересиучасників корпоративних відносин, у першу чергу, для здійснення організаційногозабезпечення контролю надвласнстю та зобов'язаннями.

38. Корпоративний контроль визначають як володіння такою кількістю прав в акціонерному товаристві, яка забезпечує постійний вплив на прийняття стратегічних управлінських рішень, визначення та формулювання таких рішень. Таким чином, контроль в цьому визначенні асоціюється з власністю на акції та можливістю управління такою власністю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]