Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

82.Ознаки публічного акціонерного товариства:

-акціонери можуть відчужувати акц без згоди інших акціонерів

-тов може здійснюватьвідкрите (публічне і приватне) розміщ акц

-забовязане пройти процедуру лістингута залишатися у біржовому реєстрі(принаймні на одній фондовій біржі)

-Особливий порядок формування наглядової ради. При обранні наглядової ради публічного товариства застосовується процедура кумулятивного голосування.

-Обов'язковість аудиту. Річна фінансова звітність публічного товариства підлягає обов'язковій перевірці незалежним аудитором (аудиторською фірмою).

-Додаткові вимоги щодо розкриття інформації. Публічне товариство зобов'язане мати власний веб-сайт, на якому розмішується інформація, що підлягає оприлюдненню, а також зобов'язане повідомляти фондову біржу про скликання загальних зборів акціонерів, про внесення змін до порядку денного загальних зборів, про прийняття загальними зборами акціонерів рішення про виплату дивідендів або про виділ чи припинення товариства.

83.Лічильна комісія: функції, умови обрання її членів

Функції:

-          підрахунок голосів акціонерів по питаннях порядку денного з простим голосуванням;

-          підрахунок голосів акціонерів по питаннях порядку денного з кумулятивним голосуванням;

-          оголошення результатів підрахунку голосів за кожним питанням порядку денного;

-          формування та підпис протоколу про підсумки голосування;

-          опечатування бюлетенів для голосування та передача емітенту кінцевого пакету документів за результатами роботи лічильної комісії

84.Інституційні учасники фінансового ринку, які структурують спектр фінансових послуг відповідно до рівня розвитку фінансової системи держави – це: Фінансові посередники 

85.Контролюючий орган, який не бере безпосередньої участі в управлінні акціонерним товариством, називається:ревізійна комісія.

86.Загальні збори акціонерів: повноваження та виключні компетенції. У загальних зборах мають право брати участь усі акціонери, незалежно від кількості та класу акцій, власниками яких вони є. Брати участь у загальних зборах з правом дорадчого голосу можуть і члени виконавчих органів, які не є акціонерами.

Право участі у загальних зборах акціонерів мають особи, які є власниками акцій на день проведення загальних зборів (крім випадку проведення установчих зборів). До компетенції загальних зборів належить:

а) визначення основних напрямів діяльності акціонерного това­риства і затвердження його планів та звітів про їх виконання;

б) внесення змін до статуту товариства;

д) затвердження річних результатів діяльності акціонерного товариства, включаючи його дочірні підприємства, затвердження звітів і висновків ревізійної комісії, порядку розподілу прибутку, строку та порядку виплати частки прибутку (дивідендів), визначення порядку покриття збитків;

є) винесення рішень про притягнення до майнової відповідальності посадових осіб органів управління товариства;

ї) прийняття рішення про припинення діяльності товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу;

й) прийняття рішення про обрання уповноваженої особи акціонерів для представлення інтересів акціонерів у випадках, передбачених законом.

Повноваження, передбачені пунктами «б», «д», «є», «ї»,»й» належать до виключної компетенції загальних зборів акціонерів і не можуть бути передані іншим органам товариства. Статутом товариства до компетенції загальних зборів можуть бути віднесені і інші питання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]