Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

135 Види корпоративного контролю:

- попередній контроль . Здійснюється до фактичного початку робіт . Засоби здійснення - реалізація певних правил , процедур і ліній поведінки . Використовується по відношенню до людських (аналіз професійних знань і навичок , необхідних для виконання посадових обов'язків , відбір кваліфікованих людей) , фінансових (складання бюджету) та матеріальних ресурсів (вироблення стандартів мінімально допустимих рівнів якості , проведення перевірок ) ; -поточний контроль . Здійснюється безпосередньо в ході проведення робіт. Базується на вимірюванні фактичних результатів , отриманих після проведення роботи . Для здійснення контролю апарату управління необхідний зворотний зв'язок ; -заключний контроль . Одна з функцій полягає в тому , що контроль дає керівництву інформацію , необхідну для планування , якщо аналогічні роботи передбачається проводити в майбутньому. Також сприяє мотивації , так як вимірює досягнуту результативність .

136 Кому підзвітний виконавчий орган акціонерного товариства: загальним зборам акціонерів та наглядовій раді

137 Власні кошти господарських товариств.

— грошові та майнові внески його членів, передані йому у власність;

— виготовлена продукція;

— доходи, одержані від господарської діяльності;

— майно, набуте на підставах, не заборонених законом.

Вкладами учасників та засновників товариства можуть бути будинки, споруди, обладнання та інші матеріальні цінності, цінні папери, грошові кошти, у тому числі в іноземній валюті.

138 Діяльність з надання послуг щодо зберігання цінних паперів незалежно від форми їх випуску, відкриття та ведення рахунків у цінних паперах, обслуговування операцій емітента по випущених ним цінних паперах, це: депозитарна діяльність

139. Поняття ефективності управління корпораціями та напрями її підвищення.

Ефективність корпоративного управління визначають як результат поєднання чотирьох факторів, які застосовують відповідно до національної або регіональної специфіки: особливості національного законодавства, тип власності, органи управління, суспільний тиск. До першочергових та найважливіших напрямків вдосконалення системи корпоративного управління слід зарахувати забезпечення захисту прав акціонерів, особливо дрібних. Це сприятиме залученню коштів як вітчизняних, так і іноземних інвесторів/ Заходи щодо вдосконалення корпоративних відносин повинні розроблятись з врахуванням як міжнародних стандартів та підходів, так і досвіду вітчизняних корпорацій і специфіки української економіки. Це дасть можливість захистити інтереси акціонерів, підвищити конкурентоспроможність українських корпорацій, оздоровити інвестиційний клімат та економіку держави.Крім обґрунтованих напрямків вирішення проблем вітчизняного корпоративного управління, подальшого дослідження заслуговують такі його аспекти, як: підсилення впливу держави на процеси корпоративного управління; збільшення відповідальності топ-менеджерів корпорацій; регулювання питань функціонування фондового ринку; посилення ролі аудиту фінансової діяльності управлінських органів АТ; розроблення систем управління ризиками корпорацій; взаємодія з банками, антикризове управління в сучасних умовах та ціла низка інших актуальних проблем.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]