Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

140. Порядок погашення заборгованості акціонерних товариств у процесі їх ліквідації.

1) у першу чергу задовольняються: а) вимоги, забезпечені заставою; б) виплата вихідної допомоги звільненим працівникам банкрута, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі; в) витрати, пов’язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії2) у другу чергу задовольняються вимоги, що виникли із зобов’язань банкрута перед працівниками підприємства-банкрута, зобов’язань, що виникли внаслідок заподіяння шкоди життю та здоров’ю громадян, шляхом капіталізації відповідних платежів у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України3) задовольняються вимоги щодо сплати податків і зборів;4) задовольняються вимоги кредиторів, не забезпечені заставою5) задовольняються вимоги щодо повернення внесків членів трудового колективу до статутного фонду підприємства;6) задовольняються інші вимоги.

Вимоги кожної наступної черги задовольняються в міру надходження на рахунок коштів від продажу майна банкрута після повного задоволення вимог попередньої черги.

141. Види капіталів корпорації:

За належністю корп..: власний та позиковий капітал.

За цілями використання: виробничий; позиковий; спекулятивний.

За формами інвестування: капітал у фінансовій формі; к-л у матеріальній формі; к-л у нематеріал формі.

За об’єктом інвестування: основний та оборотний капітал.

За формами знаходження у процесі кругообігу: капітал у грошовій, у виробничій та у товарній формах.

За формами власності: приватний та державний к-л.

За орг.-правовими формами діяльності: акціонерний, пайовий, індивідуальний капітал.

За х-ром використання у господарському процесі: працюючий та непрацюючий к-л.

За х-ром використання власниками: споживчий та накопичуваний к-л.

За джерелами залучення: Національний та іноземний к-л.

Відповідно до правових форм ф-ня: легальний та тіньовий к-л.

142. Ознаки інсайдерської моделі корпоративного управління:

  1. Дуже високий ступінь концентрації корпораційної власності в руках окремих акціонерів. Значна кількість акцій належать інституціональним інвестора, а не знаходиться в руках індивідуальних акціонерів. Інституціональні інвестори – ті, яким належить більше 50 % акціонерного капіталу.

  2. Управління компанією здійснюється згідно індивідуальних інтересів найбільш потужних акціонерів через представників у раді директорів.

  3. Інституціональні інвестори здійснюють прямий внутрішній контроль за функціонуванням компанії, а зовнішній або допоміжний контроль здійснюють наглядові ради не виконавчих директорів.

  4. Контроль над корпорацією є досить сталим, що визначається стабільністю складу головних акціонерів.

143. Посадовими особами органів управління товариства не можуть бути:

народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, керівники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, військовослужбовці, посадові особи органів прокуратури, суду, служби безпеки, внутрішніх справ, державні службовці, крім випадків, коли вони виконують функції з управління корпоративними правами держави та представляють інтереси держави або територіальної громади в наглядовій раді або ревізійній комісії товариства.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]