Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

6.Товариство має право збільшити розміри статутного фонду шляхом:

а) збільшення кількості акцій існуючої номінальної вартості;

б) збільшення номінальної вартості акцій.

7.Сукупність адміністративних важелів, форм, способів і методів цілеспрямованного впливу суб’єктів корпоративних відносин на процес прийняття рішень з метою реалізації власних інтересів – це...

Організаційний механізм управління корпорацією

8. Сутність, елементи та мета економічного механізму корпоративного управління (емук).

ЕМУК має подвійний вплив:

1.Це є сукупність економічних важелів, способів та методів цілеспрямованого впливу суб’єктів корпоративних відносин на внутрішні та зовнішні зв’язки корпорацій з приводу формування та використання ресурсів, прибутку для забезпечення стабільного розвитку корпорації в інтересах цих суб’єктів.

2. Сукупність економічних важелів, способів та методів цілеспрямованого впливу на об’єкт управління для створення сприятливих умов для розвитку корпорації.

Основою ЕМУК є:

-ринковий механізм конкуренції

-ціноутворення

-традиційний механізм відтворення факторів виробництва(механізм самоокупності)

-механізм самофінансування

Завдання економічного механізму:

1.Забезпечення прибутковості корпорації.

2.Налагодження взаємовигідного співробітництва бізнес одиниць, в результаті якого корпорацій ний центр має забезпечити баланс цілей горизонтальної інтеграції і вертикального управління.

Елементи:

-механізм стратегічного управління

-м. інвестиційної д-ті(залучення додаткового капіталу)

-м. координації розподілу прибутку, виплат дивідендів.

-м. ефективного управління активами(капіталом)

-м. бюджетування

-м. оптимізації оподаткування та страхових платежів

-м. організації та проведення аудиту річної звітності контролінгу

-м. мотивації посадових осіб корпорації

9.Модель корпоративного управління за рівнем концентрації власності

заступенемконцентрації власності(інсайдерська та аутсайдерська моделі)

Під інсайдерським контролем (управлінням), (західноєвропейська та японська моделі)як правило, розуміють захоплення суттєвих прав контролю менеджерами чи працівниками минулого державного підприємства в процесі його акціонування. В залежності від національних умов та форм приватизації ступінь та масштаби інсайдерського контролю в перехідних економіках можуть бути різними.

Аутсайдерською (англо-американська модель)є така модель управління, в якій права контролю в залежності від фінансового стану підприємства передаються від інсайдера до аутсайдера - банку і іншим фінансовим структурам або зовнішнім інвесторам.

10.Депозитарій- це юридична особа, яка створена у формі ВАТ учасниками якого є не менш ніж 10 зберігачів, яка здійснює виключно депозитарну діяльність, при цьому частка одного учасника у статутному фонді не повинна перевищувати 25 %.

11.Емітент (цінних паперів)-це юридична особа, яка від свого імені випускає цінні папери і зобов'язується виконувати обов'язки, що випливають з умов їх випуску. Права і обов'язки щодо цінних паперів виникають з моменту їх передачі емітентом або його уповноваженою особою одержувачу (покупцю) чи його уповноваженій особі. При цьому одержувачами (покупцями) таких корпоративних прав стають громадяни, інші юридичні особи (підприємства та організації), держава, які з цього моменту стають суб'єктами корпоративного управління;

12.Комулятивне голосування– голосування під час обрання органів товариства, коли загальна кількість голосів акціонерів помножується на кількість членів органу який обирається, а акціонер має право віддати всі підраховані голоси за одного кандидата або розподілити між кількома.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]