Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

113. Функції наглядової ради – це

До основних функцій наглядової ради належать:

- забезпечення реалізації та захисту прав акціонерів;

- ухвалення стратегії товариства, затвердження річного бюджету, бізнес-планів товариства та здійснення контролю за їх реалізацією;

- затвердження умов договорів, що укладаються з головою та членами виконавчого органу, встановлення розміру їх винагороди та визначення форм контролю за діяльністю виконавчого органу;

- здійснення контролю за фінансово-господарською діяльністю товариства, у тому числі забезпечення підготовки повної та достовірної публічної інформації про товариство;

- здійснення контролю за запобіганням, виявленням та врегулюванням конфлікту інтересів посадових осіб органів товариства, у тому числі за використанням майна товариства в особистих інтересах та укладення угод з пов'язаними особами.

114. Інвестиційна діяльність - це

Інвестиційна діяльність - придбання та реалізація тих необоротних активів, а також тих фінансових інвестицій, які не є складовою частиною еквівалентів грошових коштів.

115.Мета створення кодексу корпоративного управління в Україні: Кодекс має на меті впровадження на практиці у діяльності Банку цивілізованих, доброчинних норм ділових відносин, визначених Політикою корпоративного управління Банку для:

  • підвищення інвестиційної привабливості Банку, забезпечення впевненості та довіри інвесторів, партнерів, клієнтів у довгостроковий економічний потенціал Банку;

  • створення сприятливих умов для розвитку Банку і підвищення його конкурентоспроможності;

  • підвищення ефективності використання капіталу;

  • гармонізації відносин учасників корпоративного управління – акціонерів, органів управління, персоналу, зацікавлених осіб;

  • створення команди однодумців, яка діятиме виключно в інтересах Банку та на благо його акціонерів.

116.Публічне акціонерне товариство може здійснювати приватне та публічне розміщення акцій, при цьому публічне розміщення лише після отримання свідоцтва про реєстрацію випуску акцій. Мінімальний статутний фонд товариства повинен складати 1250 мінімальних заробітних плат, виходячи з мінімальної ставки заробітної плати, яка діє на момент створення товариства.

117.Підприємство, створене одним засновником, що виділяє необхідне для того майно, формує відповідно до закону статутний фонд, який у подальшому може бути поділений на частки, називається: унітарне.

118.Організаційно-економічний механізм управління корпораціями.

Як правило, під механізмом управління розуміють сукупність способів, форм і методів впливу суб’єкта управління на об’єкт управління для досягнення поставлених цілей [1,c.48]. З точки зору загальноекономічних підходів, механізм управління визначається як відповідний певній організаційноправовій формі спосіб організації управління бізнесом з притаманними йому формами, методами, інструментами та засобами [2,c.405]. Змістовна характеристика механізму управління залежить від рівня його пізнання та врахування специфічних особливостей його формування та розвитку з урахуванням задач, на вирішення яких він орієнтований. Рушійною силою організаційного механізму виступають інтереси учасників корпоративних відносин.

В основі організаційного механізму лежать такі процеси, як формування органів управління АТ, розподіл компетенції між ними, формування системи внутрішніх нормативних документів АТ, відбір та призначення посадових осіб АТ, формування та закріплення регламентів взаємодії між органами управління та посадовими особами АТ. Основними елементами організаційного механізму в АТ є механізми: корпоративного планування, структурної організації, організації процесів управління, правового регулювання, адміністрування та контролю, інформаційного забезпечення, кадрового забезпечення органів управління АТ та мотивації посадових осіб.

ЕЛЕМЕНТИ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО МЕХАНІЗМУ: Корпоративне планування; Структурна Організація; Організація процесів управління; Правове регулювання; Адміністрування та контроль; Інформаційне забезпечення; Кадрове забезпечення органів управління АТ та мотивація поса-дових осіб.

Економічний механізм корпоративного управління включає наступні елементи: - механізми стратегічного управління; - механізми залучення додаткового капіталу для розвитку – механізм інвестиційної діяльності (у т.ч. шляхом емісії цінних паперів, кредитних та внутрішніх джерел фінансування), розподілу фінансових ресурсів у рамках корпорації та її бізнесодиниць; - механізми координації розподілу прибутку, виплати дивідендів та збільшення власного капіталу АТ за рахунок реінвестиції дивідендів; - механізми оптимізації трансфертного ціноутворення; - механізми ефективного управління активами АТ (позиковим та акціонерним капіталом), власністю акціонерів та контролю за їх збереженням; - механізми бюджетування, що є одним з дієвих інструментів узгодження інтересів учасників корпоративних відносин; - механізми оптимізації оподаткування та страхових платежів АТ; та інші.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]