Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
otvety_rasulova.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
625.15 Кб
Скачать

90.Зобразити дворівневу організаційну структуру управління корпорацією.

Елементарна організаційна структура— це найпростіша дворівнева структура, яка формується на невеликому підприємстві. її необхідність диктується потребою відокремлення управління від безпосереднього виконання роботи; вона доцільна на підприємствах, працівники яких виконують приблизно однакові дії (виготовляють один товар чи надають однотипні послуги, обслуговують один сегмент ринку тощо). Наявність невеликої кількості виконавців і одного керівника, який здебільшого і є власником бізнесу, тобто має пряму заінтересованість у кінцевому результаті, забезпечує простоту й погодженість у взаємозв'язках між співробітниками, невелика кількість яких посилює відповідальність кожного за свою роботу.

91.Особа або організація, яка безпосередньо не пов’язана з корпорацією і її управлінням, запрошена з метою виконання певних функцій і не має власних інтересів у компанії – це.. АУТСАЙДЕР

92.Менеджери корпорації виконують наступні функції: -виконавча (виконання всіх поставлених перед ним завдань) – управлінська (забезпечення організ д-сті корпорації) – аналітична (дослідження стану зов та внутріш ринку для власників) –представницька (ведення біснесу від імені корпор у зовні середов чи оточенні) – посередницька (зв'язок між усіма суб’єктами корпорації)

93.Зобразити трирівневу організаційну структуру управління корпорацією. Описати функціональні обов’язки усіх її органів управління. 1)Загальні збори акціонерів 2)ревізійна комісія-> <-наглядова рада 3)->виконавчий орган (виконавчий чи генеральний директор) . Функціональні обов’язки : Загальні збори акціонерів: 1)визначення основних напрямків діяльності товариства 2) внесення змін до статуту товариства, у тому числі зміна розміру його статутного капіталу; 3) утворення та ліквідація наглядової ради та інших органів товариства, обрання та відкликання членів наглядової ради; 4) затвердження річного звіту товариства; 5) рішення про ліквідацію товариства 6)прийм рішення про анулювання викуплених акцій та їх розміщення. Ревізійна комісія: Ревізійна комісія (ревізор) проводить перевірку фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства за результатами фінансового року, якщо інше не передбачено статутом товариства. Виконавчий орган забезпечує членам ревізійної комісії (ревізору) доступ до інформації в межах, передбачених статутом або \ положенням про ревізійну комісію. За підсумками перевірки фінансово-господарської діяльності акціонерного товариства за результатами фінансового року ревізійна комісія (ревізор) готує висновок, в якому міститься інформація про: підтвердження достовірності та повноти даних фінансової звітності за відповідний період; факти порушення законодавства під час провадження фінансово-господарської діяльності, а також встановленого порядку ведення бухгалтерського обліку та подання звітності. Наглядова рада : затверджує положення в межах своїх компетенцій, здійснює підготовку порядку денного загальних зборів акціонерів, виріш питан щодо розміщення та вилучення акцій. Виконавчий орган: розуміти та виконувати свої службові обов’язки, усвідомлюючи основні профілі ризику в Товариства; приділяти достатньо уваги та зусиль виконанню своїх обов'язків; приймати рішення виключно в межах своєї компетенції із дотриманням норм та положень чинного законодавства України, Статуту Товариства та вимог цього Положення; негайно доповідати Наглядовій раді Товариства про істотні випадки недотримання законодавства України та внутрішніх процедур (у першу чергу тих, що несуть серйозний ризик юридичних або регуляторних санкцій, суттєвих фінансових збитків або можуть зашкодити репутації Товариства), а також про конфлікт інтересів.

94.Чи можна поставити знак рівності між поняттями «статут» та «установчі документи»? Відповідь обґрунтувати. Так, між цими двома поняттями можна поставити знак рівності, адже статут це і є установчий документ про підприємство.

95.Корпоративне підприємство –це: … підприємство, що утворюється, як правило, двома або більше засновниками за їх спільним рішенням (договором), діє на основі об'єднання майна та/або підприємницької чи трудової діяльності засновників (учасників), їх спільного управління справами, на основі корпоративних прав, у тому числі через органи, що ними створюються, участі засновників (учасників) у розподілі доходів та ризиків підприємства. Корпоративними є кооперативні підприємства, підприємства, що створюються у формі господарського товариства, а також інші підприємства, в тому числі засновані на приватній власності двох або більше осіб.

96.Типи корпорацій:…1) У залежності від того, ким корпорація створена, розрізняють: приватні корпорації, якими володіють приватні особи або інші компанії; державні корпорації, що знаходяться у власності уряду і створені для спеціальних державних цілей (наприклад, надання позичок студентам, управління школами); квазідержавна корпорація – підприємство суспільного користування, що володіє монополією на надання основних послуг (постачання електроенергії, води, газу, місцевий телефонний зв'язок). 2)За цілями функціонування виділяють корпорації:комерційні, створені для отримання прибутку в інтересах власників; некомерційні – організації корпоративного типу, створені для надання суспільних послуг Вони є неприбутковими. (Наприклад, державні системи радіомовлення і телебачення, Американська кардіологічна корпорація, Гарвардський університет). 3)У залежності від ступеня ліквідності цінних паперів корпораціїподіляються на два види:відкриті, цінні папери яких можуть придбати всі бажаючі;закриті, цінні папери яких можуть придбати тільки засновники. 4)В залежностівід ступеня контролюкорпорації бувають:материнські (головні), що володіють контрольними пакетами акцій інших корпорацій;дочірні, контрольні пакети акцій яких належать іншим корпораціям;холдингові, котрі ставлять за мету отримання і збереження участі в капіталі підприємств з метою контролю або спрямування їхньої діяльності. 5)В залежності від того,де корпорація займається бізнесом, розрізняють корпорації:місцеві; немісцеві; іноземні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]