Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Английский методичка для заочників12.doc
Скачиваний:
120
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
838.66 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни Київський національний університет технологій та дизайну

Англійська мова

Методичні вказівки для виконання

контрольних робіт з англійської мови

(для студентів I - ІІІ курcів заочної форми навчання)

КИЇВ КНУТД 2009

Англійська мова: методичні вказівки для виконання контрольних робіт з англійської мови (для студентів I - ІІІ курcів заочної форми навчання)

/ Упор.: О.А. Звонок, О.М. Горлатова, Н.В. Ємець – К.: КНУТД 2009. – 79с. Англ. мовою.

Упорядники:

О.А. Звонок, ст. викл.(контрольні для I курсу)

О.М. Горлатова, ст. викл.(контрольні для II курсу)

Н.В. Ємець, ст. викл.(контрольні для III курсу)

Рецензент: Н.М. Корсун, доцент

Відповідальний за випуск завідувач кафедри іноземних мов ІЕФ к.п.н., доцент О.В. Хоменко

Затверджено на засіданні кафедри іноземних мов ІЕФ

Протокол № 4 від 25.11.2009 р

Передмова

Дані методичні вказівки містять 6 контрольних робіт для студентів-заочників 1-3 курсів, що узгодується з навчальною програмою з англійської мови для студентів заочного факульттету.

Для кожного семестру пропонується одна контрольна у двох варіантах. Контрольні роботи включають завдання з граматики, лексики та створення власного висловлювання в письмовій формі – написання листа, записок тощо (завдання з розгорнутою відповіддю). У вступі перед кожною контрольною роботою міститься теоретичне пояснення матеріалу, що буде опрацьовуватися та наводяться приклади. Наприкінці методичних вказівок є список розмовних тем для іспиту, а також тексти для домашнього читання.

Завдання з лексики та граматики перевіряють сформованість мовної компетенції студентів, їхні лексико-граматичні навички, рівень засвоєння ними системних знань про мову як засіб вираження думок і почуттів та формування мовленнєвих умінь і навичок, де важливим є уміння користуватися іноземною мовою у спілкуванні в різних сферах.

Відповідно до Державного стандарту від випускників шкіл очікують уміння правильно і відповідно до ситуації використовувати певні лексичні одиниці (частини мови), наскільки правильно вони використовують відповідні граматичні форми (часи дієслова, модальні, допоміжні, артиклі, іменники, ступені порівняння прикметників тощо).

Мета завдань з письма – сформувати у студентів вміння писати на рівні понадфразової єдності та тексту, використовуючи мовні знання та навички, що є необхідними для виконання конкретного завдання.

У Загальноєвропейських рекомендаціях з мовної освіти: вивчення, викладання та оцінювання подається шкала вмінь і навичок з лексики, граматики та письма відповідно до різних рівнів володіння іноземною мовою. Складність матеріалу данних методичних вказівок відповідає загальноєвропейським рівням А1 та А2, зважаючи на реальну підготовку наших абітурієнтів (студентів-заочників).

Шкала лексичних вмінь

  • обсяг словникового запасу:

А2 – Має достатній лексичний запас для виконання шаблонних, щоденних операцій, які охоплюють знайомі ситуації та тематику. Має достатній словниковий запас для здійснення комунікативних потреб. Має достатній лексичний запас для копіювання з метою користування у реальному середовищі.

А2 – Має базовий репертуар ізольованих окремих слів та висловлювань, що пов’язані з певними конкретними ситуаціями.

  • контроль словникового запасу:

А2 – Може контролювати вузький репертуар, який пов’язаний з конкретними щоденними потребами.

А1 – Дескриптори не представлені.

Шкала граматичних вмінь:

А2 – Правильно використовує прості структури, але систематично припускається типових помилок (наприклад, плутає часи), що не порушує акт комунікації, тобто, висловлюється зрозуміло.

А1 – Може обмежено контролювати незначний обсяг граматичних структур та зразків речень у вивченому репертуарі.

Письмо

-загальний продукт письма:

А2 – Може написати серію простих фраз або речень, поєднуючи їх між собою простими словами-зв’язками як, наприклад, and, but, because.

А1 – Може писати прості, ізольовані фрази та речення.

Творче/креативне письмо

А2 – Може писати про повсякденні аспекти власного оточення. Може коротко описати події, минулі дії та власний досвід. Може написати просту біографію, оповідання.

А1 – Може написати прості речення та фрази про себе та уявних людей.

Методичні рекомендації до виконання письмових