Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / Шпоры(100).doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
880.13 Кб
Скачать

57. Порядок виправлення платником податку на додану вартість самостійно виявлених помилок в обліку та декларуванні податку на додану вартість.

Сплата ПДВ здійснюється протягом 10-ти кал.днів,наступних за останнім днем відповідного граничного терміну подання ПД з ПДВ, тобто протягом 30-ти днів, наступних за останнім кал.днем звітного місяця, якщо под.. періодом з ПДВ є календ.місяцьабо протягом 50-ти кал.днів, наступних за останнім кал.днем звітного кварталу, якщо под..періодом з ПДВ є кал.квартал.Якщо платник самостійно виявив помилки, що наявні у раніше поданій ним ПД, тоді такий платник зобов’язаний подати у порядку, установленому для подання декларацій з ПДВ уточнюючий розрахунок ПЗ з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок.Платник податку має право не подавати вказаний розрахунок, якщо такі уточнені показники зазначаються ним у складі декларації за будь-який наступний звітний період,протяго якого такі помилки були самостійно виявлені.Не може бути зменшена сума ПЗ, яка не була сплачена до бюджету в минулих звітних податкових періодах у зв’язку з повним або частковим списанням податкового боргу.Уточнююючий розрахунок подається за формами, встановленими Порядком заповнення та подання ПД з ПДВ.ПЗ,самостійно визначене платником податку, вважається узгодженим з дня подання ПД до держ.под.інспекції за місцем реєстрації і не може бути оскаржене.

58. Платники і види ставок податку на доходи фізичних осіб, податкові агенти.

За ПК (як і за Законом № 889) об'єктом оподаткування резидента є: загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи із джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані із джерел за межами України. Базою оподаткування є чистий річний оподатковуваний дохід, який визначається шляхом зменшення загального оподатковуваного доходу на суми податкової знижки звітного року (п. 164.1 ПК).. Із 01.01.11 р. уводиться малопрогресивне оподаткування фізичних осіб. Якщо відповідно до Закону № 889 податок справлявся за ставкою 15 % незалежно від суми отриманого доходу, то за Кодексом уводиться дві ставки: 15 та 17%.За ставкою 15% оподатковуються доходи в розмірі, що не перевищує 10-кратного розміру мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року, одержані у формі:зарплати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються (надаються) платнику у зв'язку із трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця (учасника), отриманого від організатора азартної гри, та інші доходи. Якщо загальна сума доходу, отриманого платником податку у звітному податковому місяці, пере-вищує цей поріг, то із суми перевищення податок справляється за ставкою 17 % (п. 167.1 ПК).Збережено 10%-ву ставку оподаткування заробітної плати шахтарів, працівників шахтобудівних підприємств, які зайняті на підземних роботах повний робочий день та 50 % і більше робочого часу на рік, а також працівників державних воєнізованих аварійно-рятувальних служб (формувань), у тому числі спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту, у вугільній промисловості, - за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці, зайнятість на яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.За ставкою 5% оподатковуються доходи у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок (з 01.01.15 р.); процентний або дисконтний дохід за іменним ощадним (депозитним) сертифікатом (з 01.01.15 р.)

Соседние файлы в папке Подт кодекс