Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / Шпоры(100).doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
880.13 Кб
Скачать

93. Порядок обчислення, звітності і сплати фіксованого сільськогосподарського податку.

Ставки земельного податку з одного гектара сільськогосподарських угідь встановлюються у відсотках від їх грошової оцінки у таких розмірах:

для ріллі, сіножатей та пасовищ – 0,1;

для багаторічних насаджень – 0,03.

В населених пунктах ставки земельного податку з земель, грошову оцінку яких встановлено, встановлюються у розмірах одного відсотка від їх грошової оцінки.Якщо грошову оцінку земельних ділянок не встановлено, середні ставки земельного податку встановлюються у таких розмірах

Групи населених  Пунктів за чисельністю  Населення (тис. чол.)

Середня ставка податку (коп. за 1 кв. метр)

До 0,2

1,5

Від 0,2 до 1

2,1

Від 1 до 3

2,7

Від 3 до 10

3,0

Від 10 до 20

4,8

Від 20 до 50

7,5

Від 50 до 100

9,0

Від 100 до 250

10,5

Від 250 до 500

12,0

Від 500 до 1000

15,0

Від 1000 і більше

21,0 Установлено

, що у 2005 році по населених пунктах грошова оцінка земель яких не проведена, застосовуються ставки земельного податку збільшені в 3,03 раза. Строки сплати податку.

Облік платників – громадян і нарахування земельного податку проводиться щорічно станом на 1 травня. Нарахування земельного податку, а також орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної форми власності громадянам проводиться органами державної податкової служби. Які видають платникові до 15 липня поточного року платіжне повідомлення про сплату податку.

Земельний податок, а також орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності громадянами сплачується рівними частками до 15 серпня і 15 листопада. Несплата земельного податку, а також орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності громадянами на протязі року вважається систематичною і є основою для припинення права користування земельними ділянками. 

94. Особливості оподаткування податком на прибуток виробників сільськогосподарської продукції, які обрали загальну систему оподаткуванн

Податок на прибуток підприємств - це прямий податок, сплачуваний підприємствами з прибутку, одержаного від реалізації продукції (робіт, послуг), основних фондів, нематеріальних активів, цінних паперів, валютних цінностей, інших видів фінансових ресурсів та матеріальних цінностей, а також із прибутку від орендних операцій, роялті та від позареалізаційних операцій.

Підприємства, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, визначеної статтею 209 цього Кодексу, сплачують податок у порядку і в розмірах, передбачених цим розділом, за підсумками звітного податкового року. Підприємства, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, подають декларацію з податку у строки, визначені законом для річного податкового періоду. Сума нарахованого податку зменшується на суму податку на землю, що використовується в сільськогосподарському виробничому обороті. Для цілей оподаткування до підприємств, основною діяльністю яких є виробництво сільськогосподарської продукції, належать підприємства, дохід яких від продажу сільськогосподарської продукції власного виробництва за попередній звітний (податковий) рік перевищує 50 відсотків загальної суми доходу. Дія абзацу першого цієї статті не поширюється на підприємства, основною діяльністю яких є виробництво та/або продаж продукції квітково-декоративного рослинництва, дикорослих рослин, диких тварин і птахів, риби (крім риби, виловленої в річках та закритих водоймах), хутряних товарів, лікеро-горілчаних виробів, пива, вина й виноматеріалів (крім виноматеріалів, що продаються для подальшої переробки), які оподатковуються в загальному порядку.

Соседние файлы в папке Подт кодекс