Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / Шпоры(100).doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
880.13 Кб
Скачать

76. Платники та об’єкти обчислення зборів у вигляді цільової надбавки до тарифів, порядок їх сплати, складання і подання податкової звітності.

Платниками збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію є юридичні особи:а) оптовий постачальник електричної енергії;б) виробники електричної енергії, які мають ліцензію на право здійснення підприємницької діяльності з виробництва електричної енергії і продають її поза оптовим ринком електричної енергії, та теплової енергії. Об'єкт оподаткування збором є:а) для оптового постачальника електричної енергії - вартість відпущеної електричної енергії без урахування податку на додану вартість;б) для юридичних осіб - вартість відпущеної електричної енергії, що продається поза оптовим ринком електричної енергії, зменшена на вартість електричної енергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками та/або з відновлюваних джерел енергії, а для гідроенергії - виключно у частині виробленої малими гідроелектростанціями без урахування податку на додану вартість. Для визначення податкового зобов'язання зі збору за базовий податковий (звітний) період платники цього збору застосовують 3-х відсоткову ставку до вартості фактично відпущеної платником збору електричної енергії без урахування податку на додану вартість. Нарахування податкового зобов‘язання проводиться платниками збору у Податковій декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками. Платники збору самостійно нараховують, подають декларацію за місцем податкової реєстрації та сплачують податкові зобов‘язання  у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації. Податкові декларації зі збору подаються протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця з урахуванням норм. Сума збору, задекларована платником, сплачується таким платником протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Платники збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності є суб’єкти господарювання та їх відокремлені підрозділи, які провадять діяльність з постачання природного газу споживачам на підставі укладених з ними договорів. Об’єкт оподаткування: вартість пр. газу в обсязі, відпущеному кожній категорії споживачів у звітному періоді, яка визначається на підставі актів приймання-передачі газу, підписаних платником та відповідним споживачем, з урахуванням відповідного тарифу. Ставки: 2 % на обсяги природного газу, що постачаються для споживачів підприємства комунальної теплоенергетики, теплові електростанції, електроцентралі, котельні СГ, бюджетні установи, промислові СГ тощо.4% - на обсяги природного газу, що постачається для населення. Базовий податковий (звітний) період: календарний місяць. Порядок нарахування: діючий тариф - ціна природного газу для відповідної категорії споживачів без урахування тарифів на його транспортування і постачання споживачам та суми ПДВ. Податкові декларації збору подаються платниками збору органам державної податкової служби у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації. Сплачується платниками збору у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, за місцем податкової реєстрації.

Соседние файлы в папке Подт кодекс