Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / Шпоры(100).doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
880.13 Кб
Скачать

97. Спеціальні режими оподаткування сільськогосподарських підприємств податком на додану вартість, їх сутність

Сільськогосподарським вважається підприємство, основною діяльністю якого є поставка вироблених (наданих) ним сільськогосподарських товарів (послуг) навласних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах*, в якій питома вага вартості сільськогосподарських товарів (послуг) становитьне менше 75 відсотків вартості всіх товарів (послуг), поставлених протягом попередніх дванадцяти послідовних звітних податкових періодів сукупно.

Для отримання права на застосування спеціального режиму оподаткування такий платник ПДВ - юридична особа (будь-якої форми власності) повинен пройти відповіднуреєстрацію суб'єктом спеціального режиму оподаткування в органах податкової служби

Спеціальний режим оподаткування передбачає, що сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених нимсільськогосподарських товарів (послуг), не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається у розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, а за наявності залишку такої суми податку - для інших виробничих цілей.

Якщо сума податку на додану вартість, сплачена (нарахована) сільськогосподарським підприємством постачальнику на вартість виробничих факторів, перевищує суму податку, нараховану по операціях з поставки сільськогосподарських товарів (послуг), то різниця між такими сумами не підлягає бюджетному відшкодуванню.

98. Скорочена податкова декларація з податку на додану вартість сільськогосподарських підприємств, порядок її складання і подання.

У спеціальних полях для відміток рядків 0131 - 0133 указується позначка (х) для тих видів діяльності, які провадить таке сільськогосподарське підприємство.

У спеціальному полі для відміток рядка "ПВ" проставляється питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг у вартості всіх товарів/послуг, поставлених протягом дванадцяти послідовних звітних (податкових) періодів сукупно (%). 

У спеціальному полі для відміток рядка "ПВН" проставляється питома вага вартості сільськогосподарських товарів/послуг у вартості всіх товарів/послуг, поставлених новоствореним сільськогосподарським підприємством за наслідками кожного звітного податкового періоду (%).

Розрахунок питомої ваги проводиться в (ДС3) (додаток 3).

Платники, які зареєстровані суб'єктами спеціального режиму оподаткування не менше 12 послідовних звітних податкових періодів, розраховують питому вагу за формулою

(р. 5.1 + р. 6) кол

х  100.  

Розділ I "Податкові зобов'язання"

У рядку 1 вказуються виключно операції з постачання сільськогосподарським підприємством вироблених (наданих) сільськогосподарських товарів/послуг на власних або орендованих виробничих потужностях, а також на давальницьких умовах.

Соседние файлы в папке Подт кодекс