Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Подт кодекс / теория.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
452.1 Кб
Скачать

1. Поняття та функції податків.

Податки – це фін відносини між д-вою і платниками податків з метою створ-ня загальнодерж централіз-го фонду грош коштів, необхідних для викон-ня д-вою своїх функцій.

Матер основою податків, як категорії, є реал сума грош коштів, які мобіліз-ся державою.

Централіз фонд грош коштів д-ви м/б сформований як за рах податків, так і за рах ін надх-нь, таких як: плата, відрахування, власні доходи держави, неподаткові доходи.

Податок як фін і екон категорію хар-ть такі ознаки: примусовий хар-тер, безеквівалентність, відсутність цільового призначення, використання, законодавча регламентація, однаковий підхід довсіх платників, зміна форми власності.

Сутність податків як екон категорії проявл-ся в їх функціях, які випливають з ф-цій фінансів. Найпоширенішими з них є фіскальна й регулююча, крім них ще виділяють розподільну, контрольну, стимулюючу, економічну та соціальну функції. В основному виділяють три функції податків: фіскальна, регулююча, контрольна. Контрольна дозволяє слідкувати за фінансовим станом та дисципліною.

Податки безпосередньо пов’язані з розподільною ф-цією фінансів в частині перерозподілу вартості ВВП від юр і фіз осіб на користь д-ви, т/т виступають методом централізації ВВП у б-ті, виконуючи тим самим фіскальну функцію. Крім фіск ф-ції податки виконують регулюючу, суть якої полягає у впливі податків на різні сторони д-сті платників. Через фіск функцію сис-ми опод-ня задов-ся загальнонаціон необхідні потреби.

2. Характеристика основих елементів оподаткування.

Сис-ма опод-ня визнач-ся як сукупність податків і зборів, обов’язкових платежів у бюджети і держ цільові фонди, що стягуються у законодавчому порядку. Вона має будуватися на принципах співв-ня інтересів держави в форм-ні загальнодерж доходів з інтересами платників податків.

В основі побудови механізму стягнення податків лежать елементи сис-ми опод-ня. До них відносять:

    1. Суб’єкт – або платник податку, - це та фіз або юрид особа, яка безпосередньо його сплачує.

    2. Носій подітку – це реальний його платник, т/т споживач, так як він сплачує вартість тов, роб, послуг.

    3. Об’єкт – вказує на те, що саме оподатковується. Він м/ виражатись у грошовій формі (зп), мати фізичний вираз (земля).

    4. Одиниця оподатк-ня – це одиниця виміру (фізичного чи грошового) об’єкта опод-ня.

    5. Ставка – це законодавчо встановлений розмір податку на одиницю опод-ня. В залежності від обсягу оподатковуваних операцій ставки м/б: *універсальні – встан-ся одна ставка для всих платників податку, *диференційовані – встан-ся декілька ставок в розрізі платника податку або різних хар-тик і оцінок об’єкта опод-ня. За побудовою ставки поділ-ся на: тверді і процентні

    6. Джерело сплати – це дохід платника, з якого він сплачує податок.

    7. Квота – це частка податку в доходах платника. Вона не визнач-ся законодавчо. М/б визначена в абсол і відносному виразі.

3. Класифікація податків.

Податки – це фін відносини між д-вою і платниками податків з метою створ-ня загальнодерж централіз-го фонду грош коштів, необхідних для викон-ня д-вою своїх функцій.

Податки класифікують за такими ознаками:

  1. за економічним змістом об’єкта опод-ня:

  • податки на доходи

  • податки на споживання

  • податки на майно

    2) залежно від рівня держ структур, які встановлюють податки:

    • загальнодерж – встан-ся вищими органами влади

    • місцеві – встан-ся місцевими органами влади

    3) за способом стягнення:

    • розкладні – встаг-ся у загальній сумі відпов до потреб в доходах, а потім цю суму розподіляють по окремих територіальних одиницях або платниках

    • окладні – передбачають установлення спочатку ставок, а відтак розміру податку для кожного платника окремо.

    4) за формою оподаткування:

    • прямі – встан-ся безпосередньо щодо платників, їх розмір залежить від масштабів об’єкта опод-ня. Вони поділяються на: *особисті (встан-ся персонально для конкретного платника – прибутковий, майновий податок, на спадщину та дарування), *реальні (передбачають опод-ня майна за зовн ознаками – земельний, домовий, промисловий податок, на грош капітал).

    • Непрямі податки – встан-ся в цінах товарів і послуг, а їх розмір для окремого платника прямо на залежить від його доходів. Існує 3 види непрямих податків: *акцизи – надбавка до ціни товару (специфічні (на окремі види товарів) та універсальні (ПДВ, з продажу, з обороту)), *фіскальна монополія – це прибуток держави від реалізації монополізованих державою товарів, *мито – встановлюється при переміщенні товарів через державний кордон, тобто при ввезенні, вивезенні або транспортуванні транзитом..

  • Соседние файлы в папке Подт кодекс