Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БП (шпоры).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
727.55 Кб
Скачать

109.Пон-тя та загальна х-ка б металів.

Б метали - це золото, срібло, платина, метали платинової групи, доведені (афіновані) до найвищих проб відповідно до світових стандартів у зливках і порошках, що мають сертифікат якості, а також монети, вироблені з дорогоцінних металів. З металів платинової групи береться лише паладій.Найвищі проби Бівських металів у зливках і порошках - це проби не нижче ніж: для золота - 995,0; для срібла - 999,0; для платини і паладію - 999,5.Стандартні зливки - це зливки Бівських металів, які відповідають стандартам якості, прийнятим Лондонською асоціацією ринку дорогоцінних металів та учасниками Лондонського ринку платини та паладію, або технічним умовам ГОСТ прийнятим Міждержавною радою зі стандартизації, метрології і сертифікації. Порошки Бівських металів - це золото, срібло, платина і паладій у вигляді порошкоподібної субстанції з вмістом хімічно чистого основного дорогоцінного металу для золота не менше 99,99%,для срібла не менше 99,9%, для платини і паладію не менше 99,95%лігатурної маси порошку, що упаковані в скляні ампули або пластмасові Би з маркуванням визнаного виробника Операції з Бівськими металами та їх облік здійснюються окремо за кожним видом Бівських металів (золото, срібло, платина і паладій), а саме: золото в стандартних зливках - у кількісних одиницях маси хімічно чистого металу, золото в мірних зливках та порошках - у кількісних одиницях лігатурної маси металу;срібло в стандартних і мірних зливках та порошках - у кількісних одиницях лігатурної маси металу.

Маса Б металу може бути виражена в грамах або в тройських унціях. Облікова вагова одиниця Бівських металів -тройська унція.Не допускається використання зливків і порошків Бівських металів як засобу обігу та засобу платежу (крім сплати процентів у Бівських металах). Уповноважені Би на підставі письмового дозволу НБУ на здійснення операцій з валют цінностями в частині проведення операцій з Бівськими металами на валют ринку Ук мають право здійснювати такі види операцій з Бівськими металами: а)відкриття кореспонден рахунків у Бівських металах в ін уповноважених Бах, у НБУ та проведення операцій за ними;в) відкриття та ведення поточних та вкладних (депозитних) рахунків клієнтів у Бівських металах; г)купівля-продаж Бівських металів за гривні; ґ) залучення Бівських металів на вклади (депозити)клієнтів (крім Бів);е) надання та отримання міжБівських кредитів у Бівських металах;и) перевезення Бівських металів;ї) конвертація одного Б металу в інший.

110.Правові основи вал регул та вал контролю

1ГК 2. ЗУ “ Про пор здійсн розрах в іноз валюті” 3.Декрет КМУ”Про систему вал рег-ня і вал контролю”4.Інструкція про пор організації та здійсн вал-обмін операцій на тер Укр.5.Інструкція про міжБ розрах в Укр.6.Полож про вал. контроль7.Полож про відкриття та функц в уповно-х Бах Укр рахунків Бів-кореспондентів в іноз вал та в гривнях.8.Полож про пор іидачі рез-ам погодження НБУ на переказування коштів у націон. та іноз валюті за межі Укр за договорами,які передб виконання робіт та надання послуг.9.Полож про пор здійсн операцій з чеками в іноз валюті на тер Укр.10.Правила використання готів інозем валюти на тер Укр11 Правила здійсн ФОи переказів іноз валюти в межах Укр12Правила надання фіз. І ЮОм і резид(крім уповн Бів)і нерез індив ліцензій та спец дозволів на переміщеня валюти У-ни,іноз вал,плат док-в,Б металів через мит кордон Укр

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]