Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БП (шпоры).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
727.55 Кб
Скачать

53. Правова природа договору б вкладу.

Би відкривають своїм клієнтам за договором Б вкладу - вкладні (депозитні) рах. Договір Б вкладу укладається в письмовій формі. Вкладний (депозитний) рах - рах, що відкривається Бом клієнту на договірній основі для зберігання грошей, що передаються клієнтом в управління на встановлений строк або без зазначення такого строку під визначений процент і підлягають поверненню клієнту відповідно до зак-ва У та умов договору. Вкладні (депозитні) рах відкрив фіз та ЮОм на підставі документа, що посвідчує особу, договору про відкриття вкладного рахунка та ідентифікаційного номера ФО — платника податку (особи, які через свої релігійні або ін переконання відмовились від прийняття ід коду надають паспорт з відміткою податкового органу про право здійснювати будь-які платежі без ід коду). Власнику рахунка Б, в якому відкрито рах видає вкладний документ -- ощадну книжку (іменну чи на пред'явника), інший документ, що засвідчує укладення з Бом договору. У договорі Б вкладу, зокрема, зазначаються: вид Б вкладу; сума, що вноситься або перераховується на вкладний (депозитний) рах; строк дії договору; розмір і пор сплати процентів, умови перегляду їх розміру, відповідальність сторін; умови дострокового розірв договору; ін умови за погодженням сторін.

54. Примусове спис коштів з рахунка клієнта.

Примусове списання - списання грошей, що здійснюється стягувачем без згоди платника на підставі встановлених законом виконавчих документів у випадках, передбачених законом. Відпов ЦК Ук кошти можуть бути списані з рахунку клієнта - боржника Ба-боржника без його розпорядження на підст ріш суду. Платіжні вимоги на списан оформл, приймаються, надсилаються на виконання до уповноважених Бів, виконуються, повертаються та відкликаються відповідно до порядку, визначеного нормативно-правовими актами НБУ з питань здійснення безготівкових розрах у національній валюті в Україні, з урахуванням особливостей, викладених у цьому Положенні. Платіжна вимога на списання подається безпосер до уповноваженого Бу, у якому відкрито рах клієнта-боржника/коррах Бу-боржника (така платіжна вимога обов'язково має містити підпис відповідального виконавця уповноваж Б або органу держ казначейства, що обслуговує орган державної виконавчої служби та відбиток штампа уповноваженого Б або органу державного казначейства, що обслуговує орган державної виконавчої служби), або подається через уповноважений Б чи орган державного казначейства, що обслуговує орган державної виконавчої служби. Платіжну вимогу на списання уповноважений Б приймає до виконання лише в межах наявних коштів та/або Бівських металів на рахунку клієнта-боржника/коррахунку Бу-боржника. У разі відсутності/недостатності коштів у певній іноземній валюті або певного виду банк металів на рахунку клієнта-боржника/коррахунку Бу-боржника, які зазначені в платіжній вимозі на списання, уповноважений Б, який обслуговує

клієнта-боржника або в якому відкрито коррах Бу-боржника, повертає її без виконання або виконує частково в межах наявного залишку коштів та/або Бівських металів на рахунку клієнта-боржника/коррахунку Бу-боржника. Якщо платіжна вимога на списання надійшла до уповнов Б прот операційного часу, але на час надходження на рах клієнта-боржника/коррахунку Бу-боржника немає коштів в іноземних валютах та/або Бівських металів чи їх недостатньо для виконання платіжної вимоги на списання, то уповноважений Б виконує цю платіжну вимогу на списання з урахуванням сум, що надійдуть на рах клієнта-боржника/коррах Бу-боржника протягом операц часу (поточні надходження). Якщо для виконання цієї платіжної вимоги на списання недостатньо коштів та/або Бівських металів, що надійдуть протягом операційного часу на рах клієнта-боржника/коррах Бу-боржника, то вона виконується частково.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]