Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БП (шпоры).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
727.55 Кб
Скачать

50. Б рах у національній валюті, їх види.

Б рах — це рах, на яких обліковуються власні кошти, вимоги, зобов'язання Бстосовно його клієнтів і контрагентів та які дають можливість здійснювати переказ коштів за допомогою Бівських платіжних інструментів. Види у нац валюті: *поточні рах — під-вам усіх видів і форм власності, їхнім відокремле­ним підрозділам, а також ФО — спд з метою зберігання грошових коштів і здій­снення всіх видів операцій за цими рахун­ками; * поточні рах — ФО з метою зберігання коштів, отримання готів­ки та проведення безготівкових розрах; *поточні бюджетні рах — підприєм­ствам, установам, організаціям, які утри­муються за рах бюджетів; *поточних рах — нерезидентам-інвесторам, представництвам ЮО - нерезидентів; *депозитні рах — під-вам усіх форм власн, їхнім відокремленим під­розділам і ФО на підставі укладеного депозитного дог між влас­ником рах та установою Б на ви­знач у дог строк; *депозитні рах — ЮОм - нерезидентам; *рах для акумуляції коштів із метою виїзду на лікування за кордон; * рах виборчих фондів для фінансу­вання передвиборчої агітації кандидатам у депутати, довіреним особам кандидатів у депутати, уповноваженим особам політич­них партій чи виборчих блоків партій після їх реєстрації відповідними виборчими ко­місіями; *поточні рах — спеціалізованим уста­новам ООН; *рах типу «Н» - іноземним дипломатичним консульським торговельним та ін­ офіційним представництвам, представ­ництвам юридичних осіб-нерезидентів, уста­новам, які представляють інтереси юриди­чних осіб-нерезидентів в Україні і не займаються підприємницькою діяльністю на території Ук тощо; *рах типу «П» — постійним представництвам іноз компаній, фірм, міжнар організацій, створених у будь-якій організаційній формі без статусу ЮО, через які повністю або частково здійснюється підприємницька діяльність нерезидента на території У; *кореспондентські рах Бів-нерезидентів у національній валюті.

51. Б рах в іноземній валюті, їх види.

Б рах — це рах, на яких обліковуються власні кошти, вимоги, зобов'язання Бстосовно його клієнтів і контрагентів та які дають можливість здійснювати переказ коштів за допомогою Бівських платіжних інструментів. Види у іноз валюті: *поточні рах — під-вам, їх відокремл підрозділам і ФО — спд для проведення розрах у безготі­вк та готівк іноз валюті під час здійсн поточ операцій та для пога­ш заборгованості за кредитами в іноз валюті; *поточні рах — ФО (ре­зидентам та нерезидентам); *поточні рах — ЮОм (нерезидентам-інвесторам), представниц­твам юр осіб-нерезидентів; *депозитні рах — фіз і ЮОм (резид і нерезид) на підст укладеного депозитного договору між власником рахунку і Бом на визна­чений у дог строк; *кореспондентські рах Бів-резидентів і нерезидентів в іноземній валюті.

52. Правова природа договору б рахунка.

Би відкривають своїм клієнтам за договором Б рахунку поточні рах. Дог Б рахунк уклад в письмовій формі. Поточний рах - рах, що відкривається Бом клієнту на договірній основі для зберігання грошей і здійснення розрахунково-касових операцій за допомогою платіжних інструментів відповідно до умов договору та вимог законод Ук. Умови відкриття рахунку та особлив його функціонування передбач в договорі, що укладається між Бом і його клієнтом - власником рахунка. За договором Б рахунка його власник зобов'язаний зберігати кошти в Бі розпоряджатись ними відповідно до встановлених правил, а Б зобов'язаний забезпечити зберігання коштів, а також здійснення операцій по зарахуванню та списанню коштів. Дог Б рахунка с двостор, консенсуальн (набуває чин з моменту досягн згоди по всіх істотних умовах дог), як правило оплатним (клієнт оплачує послуги Бу, Б оплачує користування коштами на рахунку). Локальні нормативні акти Бу, наприклад Правила ведення рахунків, є обов'язковими для клієнта тільки у тому разі, якщо клієнт дав на це згоду в договорі. Б може відмовити клієнту в обслуговув рахунку у вип, передбач зак-вом Ук і договором.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]