Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БП (шпоры).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
727.55 Кб
Скачать

64. Догов списання коштів з рахунка платника.

Відповідно до інструкції про безготівкові розрах в Україні в національній валюті затв. Постановою правління НБУ від 29.03.2001 № 135 Розрах із застосуванням договірного списання коштів з рахунка платника здійснюються наступним чином: 1. Ф та ЮО, що укладають між собою договори, передбач у них право отримувача на договірне списання коштів з рахунку платника за його доручм. Це право отримувач може використати в разі настання строку платежу, обумовленого в договорі з платником, або прострочення платником цього строку.

2. Право Б на здійснення договірного списання з рахунку платника за його доруч обумовлюється у дог про розрахунково-касове обслуговування або іншому договорі про надання Бівських послуг.

3. Доруч платника Бу, що його обслуговує, складається у формі розпорядження про списання коштів зі свого рахунку, яке засвідчується підписами відповідальних осіб платника та відбитком печатки, що мають відповідати зразкам підписів та відбитка печатки, заявленим у картці із зразками підписів та відбитка печатки.

4. Розпорядження на списання коштів має вміщувати інформацію, яка потрібна для належного виконання Бом, що обслуговує платника, його доруч, зокрема:

-умови, за якими Б повинен здійснити (здійснювати) договірне списання;

-номер рахунку платника, з якого має здійснюватися договірне списання;

-назву отримувача;

-номер і дату договору з отримувачем, яким передбачене його право на договірне списання;

-перелік документів, що мають бути надані отримувачем Бу, що обслуговує платника (якщо вони передбачені в договорі).

5. Отримувач для здійснення договірного списання оформляє платіжну вимогу і подає її до Бу, що обслуговує платника. У реквізиті "Призначення платежу" отримувач зазначає назву, номер і дату договору з платником, за яким передбачене право отримувача на договірне списання, а також назву і статтю закону, що передбачає договірне списання.

6. Платіжні вимоги про здійснення договірного списання коштів з рахунків платників Би приймають і виконують у порядку, установленому розділом II цієї Інструкції.

7. Платник може в будь-який час до здійснення платежу відкликати з Бу, що його обслуговує, розпорядження про списання коштів зі свого рахунку. У разі внесення в договір про розрахунково-касове обслуговування або інший договір про надання Бівських послуг змін щодо здійснення договірного списання коштів платник замість раніше виданого виписує нове розпорядження, яке подає до Бу, що його обслуговує.

8. Якщо кредитором за договором є Б, що обслуговує платника, то право цього Бна проведення договірного списання передбачається в дог про розрахунково-касове обслуговування або іншому договорі про надання Бівських послуг. Договір може містити інформацію, яка потрібна Бдля списання ним коштів з рахунку платника.Б, що обслуговує платника, здійснюючи на підставі договору про розрахунково-касове обслуговув або іншого договору про надання Бівських послуг договірне списання коштів з рахунку платника, оформляє меморіальний ордер, у реквізиті "Призначення платежу" якого зазначає номер, дату та пункт договору, яким передбачено можливість застосування договірного списання.

9. Ф та ЮО в договорах з Бами про розрахунково-касове обслуговування або ін договорах про надання Бівських послуг можуть передбачати доруч Бна договірне списання коштів зі своїх рахунків на користь третіх осіб. Договір може містити інфо, яка потрібна Б для списання ним коштів з рахунку платника. Б, що обслуговує платника, здійснюючи на підставі дог про розрахунково-касове обслуговування або іншого договору про надання Бівських послуг договірне списання коштів з рахунку платника, оформляє меморіальний ордер, у реквізиті "Призначення платежу" якого зазначає номер, дату та пункт договору, яким передбачено можливість застосування договірного списання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]