Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БП (шпоры).doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
727.55 Кб
Скачать

43. Поняття та види вкладних (депозитних) рахунків.

Би відкрив своїм клієнтам за договором Б вкладу - вкладні (депозитні) рах. Вкладний (депозитний) рах - рах, що відкривається Бом клієнту на договірній основі для зберігання грошей, що передаються клієнтом в управління на встановлений строк або без зазначення такого строку під визначений процент і підлягають поверненню клієнту відповідно до зак-ва У та умов договору. Види В(Д)Р: 1) В нац валюті: депозитні рах — підприємствам усіх форм власності, їх відокремленим під­розділам і ФО на підставі укладеного депозитного договору між влас­ником рахунку та установою Бна визначений у договорі строк; депозитні рах — ЮОм-нерезидентам. 2) В іноз валюті: депозитні рах — фіз і ЮОм (резидентам і нерезид) на підставі укладеного депозитного дог між власником рахунку і Бом на визна­ч у дог строк.

44. Пон та види кореспондент рахунків б

Кореспонд рах - рах, що відкрив одним Бом іншому Бдля здійснення міжБівських переказів. Відкриття коресп рахунків здійсн шляхом встановл між Бами кореспонд відносин у порядку, що визнач НБУ, та на підст відповідного дог. Види КР: *кореспондентські рах Бів-резидентів і нерезидентів в іноз валюті; * кореспондентські рах Бів-нерезидентів у нац валюті; *кореспонд рах ЛОРО — рах, який відкрив Бом Бові-кореспонденту та за яким Б здійснює операції списання й зарахув коштів згідно з чин зак-вом У та укладеним дог; у Бу-кореспонденті цей рах є кореспонд рахунком НОСТРО; *консолідований кореспондентський рах — об'єднання коштів Бта його фі­лій (або певної кількості філій) на кореспон­дентському рахунку, відкритому в терито­р управлінні НБУ з метою роботи Б(Ф) в СЕП за відповідною модел­лю обслуговування консолідов кореспондентського рахунка.

45. Пон та елем розрахункових правовідносин.

Розрах відносини - це відносини в яких одна сторона здійснює платежі на користь іншої через кредитні установи. Елементами розрахункових правовідносин є їх. Суб, об’єкт, та зміст. Суб розрахунк правовідносин є платник, одержувач платежу, Б платника та Б одержувача , націон Б Ук. Об’єкт розрахунк правовідносин це грошові кошти, або ін цінності які можуть бути використанні у розрахунк відносинах. Наприклад в Ук казначейські зобов’яз, що є видом цінних пап на пред'явника, що розміщуються винятково на добров засадах серед насел, і засвідчують внесення їх власниками коштів до бюджету і надають право на одержання фінанс доходу, виконують функцію так званих “квазі” грошей тобто власник казначейського зобов’яз може використов його як засіб платежу при здійсненні ним розрахунк операцій. Зміст певні конкретні права та обов’язки суб’єктів даних правовідносин. Особливість розрахунк правовідн полягає у тому, що вони мають самостійний характер, в них є обов’язк участь банк установ, такі відносини рег спец зак про Б діяльн та здійсн розрах зокрема.

46. Зміна рахунків клієнтів.

Зміною рахунків клієнтів уважається процедура закриття раніше відкритих рахунків з одночасним відкриттям нових рахунків клієнтів не за їх ініціативою, у рез проведення якої змінюються всі або окремі (один або кілька) Б реквізити клієнтів - назва Бу, код Бу, номер рахунку, валюта рахунку. Зміна рахунків клієнтів здійснюється Бом у разі: *провед реорг в межах одного Бу; *проведення реорг Бів шляхом злиття, приєдн, поділу, перетворення; *зміни місцезнаходж Бу, у рез якої змін код Бу; *зміни порядку бухобліку рахунків клієнтів. Про зміну рахунків Б зобов'яз завчасно повідомити всіх клієнтів у порядку, установленому внутрішніми полож Бу. У разі зміни рахунків клієнтів нові справи з юр оформлення рахунків не формуються. За потреби вони передаються іншому Б(установі цього Бу) за передавальним актом. Про зміну рахунків суб'єктів господарювання Б повідомляє відповідні органи держ податк служби в пор, установл Держ податк адміністрацією Ук.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]