Добавил:
dipplus.com.ua Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародна економічна діяльність України 6503 (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Основні умови одержання оцінки за домашні письмові роботи у міжсесійний період

Відмінно (10 балів). Домашня письмова роботавиконана з дотриманням всіх вимог, доповідь логічна і стисла, проголошена вільно, зі знанням справи, відповіді на запитання викладача правильні та стислі.

Добре (8 балів). Тема роботи розкрита, але оформлення роботи не повністю відповіає вимогам, доповідь логічна, проголошена вільно, відповіді на запитання викладача в основному правильні, оформлення роботи не повністю відповіає вимогам.

Задовільно (6 балів). Тема в основному розкрита, але текст має виражений компілятивний характер, є надлишок елементів описовості, не виокремлені причини та чинники розвитку досліджуваних явищ, добір інформаційних матеріалів (таблиці, графіки, схеми) не завжди обґрунтований, висновки і пропозиції, обґрунтовані непереконливо, доповідь прочитана за текстом, не всі відповіді на запитання викладача правильні або повні. Є зауваження щодо оформлення.

Незадовільно (0 балів). Розділи погано пов’язані між собою. Аналіз виконаний поверхово, переважає описовість на шкоду системності та глибині. Статистичний та фактичний матеріал застарілий. Висновки та пропозиції випадкові, з аналізу не виплавають, не обґрунтувані. Оформлення роботи не відповідає вимогам. Посилання на джерела відсутні, або не відповідають дійсності. Відповіді на запитання викладача неточні або неповні.

ПІДСУМКОВЕ ОЦІНЮВАННЯ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ З ДИСЦИПЛІНИ «МІЖНАРОДНА ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНИ» ВІДБУВАЄТЬСЯ У ФОРМІ ЕКЗАМЕНА

Екзамен з дисципліни “Міжнародна економічна діяльність України” проводиться виключно в межах екзаменаційної сесії в процесі підсумкового оцінювання знань студентів з дисциплін навчального плану. Підсумкове оцінювання знань студентів за межами сесії не допускається.

Екзамен проводиться за завданнями складеними в повній відповідності з програмою дисципліни, які доводяться до студентів на початку навчального року. Екзамен проводиться потоком в письмовій формі за розкладом, що доводиться до студентів за місяць до початку екзаменаційної сесії.

Тривалість екзамену – три астрономічні години.

Екзамен проводиться комісією, в склад якої входять лектор потоку, викладачі, що проводять заняття, співробітники кафедри, які необхідні для організації екзамену. Склад комісії затверджується кафедрою міжнародного менеджменту.

Екзаменаційний білет для студентів денної та заочної форм навчання містить 5 рівноцінних завдань. Максимальна кількість балів, що може отримати студент денної та заочної форм навчання на екзамені – 50 балів. Кожне завдання екзаменаційного білету оцінюється окремо за такою шкалою: 0; 6; 8; 10 балів.

Оцінка за 10-бальною шкалою

Рівень знань

10

відмінний

8

добрий

6

задовільний

0

незадовільний

Для оцінювання відповідей студентів з даної навчальної дисципліни використовуються такі критерії:

  • відмінному рівню (10 балів) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене питання, в якій студент показав всебічне системне знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, вивчення яких передбачене програмами дисциплін; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ;

  • доброму рівню (8 балів) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав системне знання програмного малеріалу; засвоєння основної та додаткової літкратури, проте помилився у використанні понятійного апарату;

  • задовільному рівню (6 балів) відповідає у цілому правильна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав достатній рівень знань з основного програмного матеріалу, але не спромігся переконливоаргументувати свою відповідь, помилився у використанні понятійного апарату, показав недостатні знання літературних джерел;

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає неправильна або неповна відповідь на запитання, в якій студент продемонстрував значні прогалини у знаннях з основного програмного матеріалу; ухилився від аргументувань; показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури чи взагалі нічого не відповів.