Добавил:
dipplus.com.ua Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародна економічна діяльність України 6503 (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
1.31 Mб
Скачать

Шкала оцінювання участі у семінарі

Види робіт поточного контролю знань студентів

Рівень виконання

Відмінний

Добрий

Задовільний

Незадовільний

Доповідь з презентацією

10

8

6

0

Відповіді на питання контактного заняття (програмні питання)

5

4

3

0

Опонування/доповнення до доповіді з презентацією та/або відповіді на питання контактного заняття (програмні питання)

2

1

0

0

Участь у дискусії

2

1

0

0

Участь у розгорнутій бесіді

2

1

0

0

Практична робота

2

1

0

0

Ділова гра

3

2

0

0

Робота в малих творчих групах

2

1

0

0

Мозковий штурм

2

1

0

0

Кейси

3

2

0

0

Оцінка відповідей студентів з програмних питань, що винесені для розгляду на семінарських заняттях, здійснюється відповідно наступних критеріїв:

Оцінка за 5-х бальною школою

Рівень знань

5

відмінний

4

Добрий

3

Задовільний

0

Незадовільний

  • відмінному рівню (5 бала) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене питання, в якій студент показав всебічне системне знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, вивчення яких передбачене програмами дисциплін; уміння аргументувати своє ставлення до відповідних категорій, залежностей та явищ;

  • доброму рівню (4 бали) відповідає правильна і вичерпна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав системне знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури, проте помилився у використанні понятійного апарату;

  • задовільному рівню (3 бала) відповідає правильна відповідь на поставлене запитання, в якій студент показав достатній рівень знань програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури, проте помилився у використанні понятійного апарату, продемонстрував недостатність вмінь оперуванні статистичними та аналітичними матеріалами, не спромігся переконливо аргументувати свою відповідь, показав недостатні знання літературних та інших інформаційних джерел

  • незадовільному рівню (0 балів) відповідає неправильна або неповна відповідь на запитання, в якій студент продемонстрував значні прогалини у знаннях з основного програмного матеріалу; ухилився від аргументувань; показав незадовільні знання понятійного апарату і спеціальної літератури, продемонстрував недостатність вмінь оперуванні статистичними та аналітичними матеріалами, чи взагалі нічого не відповів.

2.2. Завдання для самостійного опрацювання передбачають: підготовку аналітичної доповіді на основі наукових публікацій і статистичних даних за заданою тематикою з використанням електронних засобів; підготовку презентації з використанням нових технологій (із побудовою схем, графіків, таблиць, діаграм тощо) за заданою тематикою. Дана робота оцінюється за шкалою 0; 6, 8, 10 балів.

2.3. Модульні завдання, які входять до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складаються з тестових вправ.

З курсу “Міжнародна економічна діяльність України” передбачається виконання двох модульних контрольних робіт. Оцінка кожної модульної контрольної роботи визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить 0, 3, 4 або 5 балів із 10 балів, якими оцінюється обидві роботи, винесені на поточний контроль.

Перше та друге модульні завдання представляє собою письмову роботу, що містить тестові питання за відповідним змістовним модулем.

Оцінювання модульного завдання проходить за шкалою: 0; 3; 4; 5 балів, відповідно до кількості правильно виконаних тестових вправ:

Порядок і час складання модульних завдань визначається кафедрою, включається до робочої програми і доводиться до студентів на початку семестру.

2.4. Студенти, які беруть активну участь у роботі студентського наукового товариства факультету МЕіМ, представляють свої наукові роботи на конференціях та конкурсах, предметних олімпіадах мають право додатково отримати 10 балів до загальної оцінки поточної успішності.

2.5. Для забезпечення рівномірності систематичного опанування компетенціями під час семінарських занять, навчальний семестр умовно розділений на три підсумкові періоди. Достатня мінімальна кількість балів для першого підсумкового періоду становіть 10 балів, для другого підсумкового періоду – 20 балів і для третього періоду – 20 балів.