Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Павлоград - 1 2010 р..doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.12 Mб
Скачать

3.4.2 Технологія збереження ручної поклажі в аксс.

Автоматичні камери зберігання.

Для тимчасового збереженя , не більше двух діб, ручної поклажі пасажирів на вокзалі встановлені блоки автоматизованих камер схову самообслуговування (АКСС), які вміщають речі розмірами 500 -500-800мм. АКСС розміщені у приміщені залу чекання. АКССобслуговуютє черговий помічник начальника вокзалу.

Автоматичні камери зберігання призначені для короткочасного, не більше двох діб, зберігання ручної поклажі. Робота камери зберігання за принципами самообслуговування організована відповідно до Інструкції з експлуатації АКСС на залізничних вокзалах №ЦЛ-0007 від 09.08.96р. на вокзалі встановлені автоматичні камери зберігання типу КЗС-7, які складаються з окремих секцій, кожна з них має дев’ять комірок, обладнаних самостійними замками, шифраторами і касами. Секції мають технічний паспорт з вказаним порядком використання і технічного обслуговування. Камери зберігання знаходяться у вестибулі вокзалу.

Комірки пронумеровані в послідовному порядку незалежно від номера секції і кількості секцій.

За роботою автоматичних камер зберігання слідкують чергові помічники начальника вокзалу, які при передачі чергування ведуть журнал здачі і прийому чергування по формі: дата і година здачі чи прийому зміни, прізвище ДСПВ.

При прийомі зміни і в процесі чергування ДСПВ зобов’язаний перевірити кількість вільних комірок, чи всі зайняті комірки закриті.

При виявленні незакритих комірок з речами, речі вилучаються комісійно, комісією складається акт, в якому вказано номер комірки , набраний шифр, перелік речей і кількість місць. Комісія складається з старшого квиткового касира, чергового помічника начальника вокзалу та представника міліції. Речі здаються по акту в склад незатребуваних речей.

Для користування коміркою пасажир сплачує вартість квитанції у квитковій касі № 4 (добова), ставить речі, набирає шифр (оду букву та три цифри), після чого ДСПВ закриває дверці комірки спеціальним ключем. Для того, щоб відкрити дверці комірки, на шифраторі з зовнішньої сторони дверцят необхідно набрати зліва направо раніше встановлений шифр та потягти ручку на себе. Пасажир повинен зберігати квитанцію до моменту отримання речей. Термін користування коміркою – 2 доби, а потім їх переносять на зберігання до спеціально виділеного місця у багажному відділенні. Доба зберігання закінчується у 24.00, незалежно від того, коли пасажир поклав речі у комірку.

Якщо пасажир забув свій номер, розшук і видача ручної поклажі здійснюється тільки по письмовій заяві пасажира, в якій він повинен вказати прізвище , ім.’я , по батькові, номер паспорта або іншого документа, що підтверджує особу пасажира, місце проживання та перелік речей на зберіганні. Речі видаються в присутності ДСПВ, пасажира та представника міліції.

Питання пов’язані з примусовим відкриттям комірки, розглядаються тільки при наявності квитанції.

За примусове відкриття комірки при зберіганні речей більше двох діб стягується плата згідно з наказом начальника залізниці, зареєстрованим належним чином.

Ключ для відкриття комірок камер зберігання знаходиться у чергового помічника начальника вокзалу.

Якщо пасажир стверджує, що стався випадок зникнення речей з комірки, в якій він залишив речі, а при примусовому відкритті комірки речей не виявлено, пасажир пише заяву про пропажу речей, де вказує перелік речей, шифр, що було набрано, дату і години заняття комірки, чи користувався він коміркою повторно, коли і о котрій годині.

При надходженні заяви комісійно перевіряється справність дії запірного пристрою і технічний стан комірки, складається акт, один екземпляр якого передається в міліцію для вжиття заходів щодо розшуку речей, другий видається пасажиру, третій електромеханіку, четвертий разом з заявою пасажира черговому помічнику начальника вокзалу, який реєструє надходження акта та заяви в спеціальному журналі.

Всі питання і претензії , які виникають при користуванні АКСС, вирішує адміністрація вокзалу.

Заяви на пропажу речей розглядаються тільки у тому випадку, якщо доведено несправність запірного пристрою та несправний технічний стан комірки. Якщо комірка в справному технічному стані зі справним запірним пристроєм, заява не приймається.

Порядок дії при знаходженні речей у комірці АКСС

понад встановлений термін.

Порядок дії при знаходженні речей у комірці АКСС понад встановлений термін наступний:

А) Комірку слід відімкнути та записати в «Журнал оліку виїмок 2 наступну інформацію

- вутрішній шифр комірки;

- найменування речей;

- тип упаковки:

- кількісь місць.

Після цого внутрішній шифр змінюється. Вилучені речі передаються до складу станції , де зберігаються 30 діб. При передачі складається акт в 4 примірниках з описом речей , які підписуються всіма членами комісії.

Вразі виявлення у забраній АКСС ручної поклажі , продуктів з ознаками псування та речей в антисанітарному стані , остані повинні знищуватись.

Б) Дозволяється , при достатній кількості вільних комірок АКССпрдовжити термін зберігання речей , при цьому необхідно виконати наступне ; в комірку з речами слід вкласти вкладиш , в якому вказується дата нарахуваня додаткової плати за зберігання речей понад 2 календарні доби; міняти шифр, який набрано пасажиром, після чого комірка замекається .

Речі повинні видаватися на основі заявки пасажира, після відповідної сплати за зберігання. Чек за зберігання кріпиться до заявки пасажира.

Виняток робиться для пасажирів , які з поважних причин (тривала фороба, стихійне лихо тощо) не змогли встановлений термін забрати речі. В цьому разі видача речей проводиться без стягнення вартості вимушеного зберігання, якщо пасажир пред‘явить документ, що підтверджує вказане.

В кінці зміни ДСПВ повинен передати надані пасажирами заяви черговому помічнику начальника вокзалу наступної зміни.

Порядок дій при пропажі речей з комірки АКСС.

Порядок дій, у разі пропажі речей з комірки АКСС, наступний;

А) У випадку, якщо має місце пропажа ручної поклажі з комірки АКСС, в заяві пасажира , крім опису речей, повинно вказуватись наступне ; шифр, який було набрано, дату ічас зайняття АКСС, чи пириконався пасажир в тому, що комірка замкнена. ДСПВ згідно запису у книзі закриття та відкриття комірки АКСС з‘ясовує , чи повторювались використанНя даної АКСС . В разі, якщо комірка використовувалась , то слід вказати коли і в якій годині (згідно РРО) зачинялись дверцята АКСС.

Б) В лень подачі пасажиром заяви про пропажу багажу, слід комисійно, в присутності працівників міліції та пасажира, провести візуальну перевірку технічного стану АКСС, в т.ч. дію замків.

Для перевірки роботи замикаючого пристрою електромиханіку під розписку видається спеціальний ключ. Після закінченя перевірки здається черговому помічнику начальника вокзалу, про що робиться відповідний запис в журналі технічного огляду і ремонту.

В) За результатами перевірки технічного стану АКСС необхідно скласти акт у трьох екземлярах . Акт підписують усі члни комісії та пасажир . Один примірник передається і відділ міліції для прийняття заходів по розшуку речей, другий видається під розписку пасажиру , третій - зостається у справках вокзалу.

Г) Притензії про відшкодування втрачених із АКСС речей розглядують та до задовольняють тільки тоді , коли фактично виявлено технічну несправність тих пристроїв камери АКСС, які її замикають.

Притензії про втрати поклажі при справних пристроях, що замикають комірки , не приймаються.

Технолгія обслуговування АКСС.

Нагляд за автоматичними камерами зберігання та технічне обслуговування покладено на електромиханіків ШЧ- 4 . До їх обов‘язків входить; переодичний огляд всіх вузлів та частин , чищення та змазка, а також усунення несправностей. Огляд , ремонт приладів, деталей, розташованих в средині комірок, здійснюється при їх вільному стані.

Порядок чистки електричних приладів і деталей комірок здійснюється згідно з вимогами технічного паспорту і спеціальної інструкції.

При виявленні несправності окремих комірок, останні негайно блокуються в положення «зайнято». Всі несправності секцій, комірок та час їх усунення відмічаються в спеціальному журналі огляду і ремонту АКСС, який регулярно перевіряється начальником вокзалу. Журнал знаходиться у чергового помічника начальника вокзалу.

Технологія збереження великогабаритних речей.

Короткочасне зберігання ручної поклажі на вокзалі здійснюється в багажному відділенні.

Вага окремого місця ручної поклажі , що приймається до зберігання , не повинна перевищувати 50 кг.

Речі вагою більш, ніж 50 кг , або великогабаритні , приймаються до схову в спеціально виділені міста в багажному відділенні.

Речі , які здані до камери схову , зберігаються дві календарні доби , а потім їх переносять на зберігання до спеціального виділеного місця у багажному відділенні.

Якщо протягом 30діб власник не забере свої речі ,то вони підлягають реалізації згідно із законодавством України.

Правила користування камерами схову затверджуються Міністерством транспорту України.

Забороняється здавати і приймати до зберігання тварин і птахів , вогнепальну зброю , вибухові , легкозаймисті , їдкі і отруйні речовини , а також речі , що можуть зіпсувати або забруднити речі інших пасажирів.

Забороняється зберігання в ручній поклажі , грошових сум , облігацій , документів та інших коштовностей.

Технологія роботи камери схову і обслуговування пасажирів наступна:

А) За збереження речей в камері схову пасажир сплачує гроші по квитанції форми РРО і віддає дспв чи прийомоздавальнику багажного відділення, разом з речами, який :

  • оглядає стан речей;

  • переконується в їх цілості , чистоті;

  • опитує пасажира стосовно терміну збереження ручної поклажі/багажа;

  • за кожне місце береться оплата і виписується квитанція РРО , на якій вказує : прізвище пасажира, дату і годину, кількість місць, вартість послуги;

  • пасажиру видається квитанція РРО, корінець квитанції кладеться біля речей;

Б) Одержання пасажиром ручної поклажі/багажу із камери схову виконується наступним порядком:

  • прийомоздавальник багажного відділення одержує від пасажира квитанцію , запитує його прізвище і які речі він здавав, знаходить їх на стелажі, звіряє номер квитанції з корінцем квитанції, переконується у правильності даних і речі видає пасажиру, при цьому звертає увагу на дату здачі речей і при потребі стягується плата за зберігання понад встановлений термін ;

  • за речі , залишені поза стаціонарною камерою схову , адміністрація вокзалу відповідальності не несе;

Стаціонарні камери схову працюють цілодобово з перервами на прийом і здачу чергування, технічною та обідньою перервами.

Зберігання речей в стаціонарній камері схову визначається календарною добою з 0.00 до 24.00 години.

За зберігання ручної поклажі за кожне місце береться оплата, яка встановлюється калькуляцією. За кожну наступну добу береться додаткова оплата.

Після 30 діб речі готують до реалізації або списанню згідно із чинного законодавства.

Технологія обробки речей та багажу, які пасажири забули в поїзді, по ходу прямування поїзда, при зверненні пасажирів до працівників вокзалу (станції), повинна відповідати приведеній в Правилах перевезень.

Речі, які були забуті пасажирами в поїздах приміського сполучення, повинні встановленим порядком зніматись на кінцевій зупинці працівниками вокзалу (станції) комісійно, в присутності працівників міліції.

Технологія обслуговування пасажирів носіями.

А) Обслуговування пасажирів по перенесенню їх ручної поклажі і багажу здійснюють штатні працівники вокзалу – станційним робітники;

Б) станційний робітники на роботі повинні бути у відповідній формі, з наявністю бейджа;

В) станційний робітники оснащені візком для перевезення ручної поклажі та багажу;

Г) станційні робітники надають послуги пасажирам в перенесенні речей та багажу в межах території вокзалу та привокзальної площі.

За піднесення речей станційні робітники одержують з пасажира зплачену квитанцію через касу , плату згідно із встановленого тарифу, при цьому на візку вказується вартість підноски одного місця ручної поклажі або багажу, згідно з калькуляцією на цей вид послуг. Надання послуги оформлюється відповідною квитанцією , яку видають пасажиру.

В першу чергу обслуговуються пасажири з дітьми, інваліди , та люди похилого віку.

Торговельне обслуговування пасажирів на вокзалі здійснюється орендарями.

Порядок та вимоги до надання послуг з торговельного обслуговування пасажирів наведено в „Правилах роздрібної торгівлі” та „Положенні про стаціонарну торговельну мережу цехів по забезпеченню харчуванням пасажирів на вокзалах (станціях) залізниць України” (далі - Положення).

В приміщенні кіосків на видному та доступному для пасажирів місці розташовано „Куточок споживача”, де розміщується наступна інформація:

- адреси і номери телефонів підприємства, відповідального за організацію роботи об'єкту і вищих органів, що забезпечують державний захист прав споживачів;

- книга скарг і пропозицій установленого зразка;

  • інформація про право споживача на ознайомлення з документами, що

підтверджують ціни на товар, виставленна для продажу;

  • порядок заняття торговою діяльністю та правила торгового обслуговування

населення;

  • документація на право здійснення торговельної діяльності (свідоцтво,ордер,

патент, ліцензії тощо);

- правила роздрібної торгівлі горілчаними виробами;

  • витяги з статей 18 “ Закону України ”Про захист прав споживачів” від 12.05.91 р. № 1023 – ХІІІ;

  • витяг з „Санитарных правил для предприятий общественного питання” СанПиН 42-123-5777-91;

  • План евакуації при пожежі із позначенням аварійних виходів та місць розташування первинних засобів пожежогасіння;

  • Інша додаткова інформація встановлена керівництвом підприємства, відповідального за організацію роботи торговельного об'єкта;

Всі торговельні об'єкти оснащені відповідно до вимог діючого санітарного законодавства та мають в наявності справні вогнегасники та інші засоби пожежегасіння згідно норм , які наведено в НАПБ 03.004-2002.

Порядок оформлення послуг пасажирам.

На вокзалі станції Павлоград - 1 встановлені платні послуги по обслуговуванню пасажирів :

Оформлення оплати всіх платних послуг , що видаються на вокзалі, здійснюєть-ся у відповідності до «Закону України» «Про застосування реєстраторів розрахун-кових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 05 лютого 2001 року № 106/5297. Реєстрація розрахункових операцій ( РРО) застосовуються для виконання операцій по розрахунках готівкою або безготівкою( із застосуванням платіжних карточок, платіжних чеків, жетонів та ін.).

На вокзалі для оформлення плати всіх платних помлуг використовуються РРО «МІНІ – 500.02 МЕ».

Звіти про виконання розрахункових операцій друкуються щоденно та збері-гаються в журналах обліку розрахункових операцій установленої форми. Що-місячно в органи Державної податкової службинадаються звіти повсіх РРО, що встановлені на вокзалі.

Технічне обслуговування РРО здійснюється сервісною організацією «Євротехсервіс». Під час обслуговування проводиться переодичний огляд , усунення несправностей. Якшо після ремонту чи технічного обслуговування відбулося розпломбування РРО, то перед його пломбуванням здійснюється перевірка конструкціїї, програмного забезпечення на відповідальність модефікації , включеній до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, перевірка переведення РРОу фіксальний режим роботи. При позитивних результатахперевірки здійснюється опломбування РРО та складається довідка про опломбування реєстрації розрахункових операцій.

Увипадку виходу з ладу РРО проведення розрахункових операцій здійснюється за допомогою квитанції форми МД 4 – 3, місце їх зберігання встановлено каса №4.

Встановлені платні послуги по обслуговуванню пасажирів :

  • видача письмових довідок на прохання пасажира;

  • оголошення по вокзальному радіо на прохання пасажира;

  • продаж квитка в напрямку “туди” ;

  • продаж квитка в пункті відправлення пасажира на зворотній шлях ;

  • продаж квитка в пункті відправлення пасажира на проїзд з пункту пересадки, або від іншої станції;

  • повернення плати за невикористаний квиток;

  • попередній прийом від організацій колективних заявок на резервування місць в поїздах;

  • переоформлення проїзного документа на поїзд не раніше як за 24 години до його відправлення ;

  • компосування проїздного документа транзитному пасажиру;

  • продаж проїздного документа на транзитний поїзд;

  • оплата надання пасажиру комплекту постільної білизни в поїздах.

Разом з тим, не стягується плата за послуги при оформленні проїзду:

  • народних депутатів за посвідченнями;

  • поновлення пошкоджених проїзних документів;

  • оформлення проїзних документів через мережу «Інтернет» та Укр . пошту;

  • перевірка ваги багажу та вантажобагажу;

  • перенесесення носієм одного місця ручної поклажі, або багажу із вагона до місця зупинки місцього транспорту в межах привокзальної площі, або приміщення вокзалу, а також у зворотному напрямку;

  • зберігання ручної поклажі в стаціонарній камері схову;

  • зберігання великогабаритних речей;

  • послуги носіїв;

  • використання багажного візка;

  • зберігання прибулого багажу;

  • попередні приймання від пасажира замовлення на виклик носія;

  • надання письмової довідки про вагу ручної поклажі;

  • продаж квитка в пункті відправлення пасажира на проїзд до пункту призначення;

  • повідомлення по телефону одержувача про прибуття на його адресу багажу чи вантажу багажу .