Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Павлоград - 1 2010 р..doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
1.12 Mб
Скачать

3.3 Технологія надання послуг « Експрес – передача»

Технологія надання послуг « Експрес – передача» надається черговим помічником начальника вокзалу та прийомоздавальником багажу та вантажобагажу одного конверта ( кореспонденції ) вагою до 200гр. ( згідно діючої калькуляцією на вокзалах і в пасажирських депо).

В багажному відділенні передбачені : складське приміщення, вісова, ін побутове приміщення для забезпечення нормальних умов, як для відправників і одержувачів багажу, вантажобагажу та експрес передачі .

Режим роботи з 8:00 до 20:00.

Робочу зміну в багажному відділенні очолює прийомоздавальник багажу та вантажу та черговий помічник начальника вокзалу згідно посадових інтрукцій.

Оформлення послуги «Експрес - передача» здійснюється на касовом апараті (РРО) «Міні – 500» Чек - квиток видається пасажиру .

Для відправників експрес - передача в багажному відділенні обладнаний інформаційний стенд, де знаходятся наступні матеріали: інформація про основні та додаткові послуги, які можуть надаватись багажним відділенням; графік курсування багажних вагонів з пасажирськими поїздами, додаткова інформація до відома відправника; тощо.

Технологія обробки експрес передачі.

Технологічний процес обробки експрес - передача складається з наступних операцій приймається не пізніше ніж за 60 хвилин до відправлення поїзда( цілодобово). у розпакованому вигляді.

  • приймання замовлення опис на « експрес- передач» у двох примірниках, один з яких залишається на вокзалі, а другий з експрес передачою;

  • зважується експрес - передача на електроних вагах ;

  • сплачується через добову касу;

  • оформлення бланк заяви;

  • завантаження експрес – передачі в вагон;

  • вивантаження експрес - передачі з вагонів;

  • видача експрес - передачі ;

Експрес передачі можуть прийматися до перевезення завчасно, при цьому зберігаються вони протягом однієї доби безкоштовно. У разі оформлення послуги раніше ніж за доби до відправлення поїзда, з відправника зтягується плата за зберігання експрес передачі, яка встановлюється підрозділом.

Для відправлення експрес - передача відправник із працівником оформляють опис експрес – передачі у двох примірниках, один з них залишається на вокзалі, а другий – з експрес – передачею. Опис експрес – передача завіряється підписами відправника та працівника вокзалу.

Черговий помічник начальника вокзалу виконує наступне:

  • перевіряє опис та придатність правильності пакування , після чого дозволяє пасажиру покласти багаж на ваги і зважує;

  • перевіряє повноту заповнення заяви виходячи з місцевих умов оформлення експрес - передачі може виконуватись за заявой, відповідно до зазначеного окремою технологією, перевірену та доповнену заяву черговий помічник начальника вокзалу чи прийомоздавальник і записує відправки до „Книги прийому та відправлення Експрес - передача та направляє в касу для сплати;

При оформленні касир квитковий виконує наступне:

  • відповідальний працівник проводить розрахунок через касовий апарат (РРО);

  • повідомляє вартість перевезення;

  • розраховується з пасажиром .

  • видає пасажиру чек - квитанцію;

Черговий помічник начальника вокзалу чи прийомоздавальник багажу та вантажу один чек залишає у себе, другий чек тідкріпляє до передачі та робить запис в журналі. Працівник вокзалу повідомляє відправника про номер поїзда , номер вагона , дату та час прибуття поїзда в пункт видачі передачі.

Відповідальний працівник вокзалу передає експрес – передачу начальнику поїзда ( або провідником штабного вагона, який не задіяний при посадці пасажирів) разом із чеком під підпис у «Журналі реєстрації надання послуг «Експрес- передача».

Якщо отримувач не забрав свою експрес – передачу, вона здається начальником поїзда працівнику вокзалу у пункті формування поїзда , а відповідальні працівники вокзалу впродовж доби телефоном повідоиляють відправника, зробивши запис в

« Журналі реєстрації надання послуги «Експрес – передачі» окремим рядком . Інформацію про неотриману експрес – передачу відправник передає отримачу. Якщо відправник не відповідає , то така передача передача підлягає реалізації згідно із законодавством України

При зверненні відправник повинен сплатити гроші за повідомлення , повернення і зберігання експрес – передачі.

Вартість за надані послуги здійснюється згідно із затвердженими калькуляціями . Розрахунки між підприємствами здійснюються за взаємо заліками.