Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Конспект лекций (ОНДР III курс) (2011).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
261.12 Кб
Скачать

8.4. Редагування тексту і підготовка його до друку

Редагування – це остаточне доопрацювання тексту. Після авторсь­кого редагування текст стає завершеним, готовим і передається для використання (захисту курсової, дипломної роботи, дисертації, наукового звіту), а якщо текст призначений для публікації – здається у видавництво.

Як свідчить досвід, для успішного авторського редагування між мо­ментами завершення написання тексту і редагуванням потрібний деякий проміжок часу. Як часто кажуть, рукопису треба дати "відлежатися". Такий проміжок часу необхідний, щоб автор міг подивитися на свою роботу нібито з боку, прочитати її як сторонній читач. І тоді всі помилки, неточності, непогодження, які він не помічав як автор, розкриваються перед ним як перед читачем.

1 Томас Алва Едісон (1847 – 1932 рр. Штат Огайо) – всесвітньо відомий американський винахідник і підприємець. Едісон отримав у США 1093 патенти і близько 3 тисяч в інших країнах світу. Він удосконалив телеграф, телефон, кіноапаратуру, розробив один з перших комерційно успішних варіантів електричної лампи накалювання, побудував перші електровози, поклав початок електроніці, винайшов фонограф. Саме він запропонував використовувати на початку телефонної розмови слово «алло».