Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
книга з економіки.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.15 Mб
Скачать

Розробка державних програм і прогнозів

Ефективними сучасними засобами державного регулювання економіки, тому числі ринкової та підприємницької діяльності, виступають програмування та прогнозування на макро- та мікрорівнях, а також механізм практичної реалізації економічних програм. В умовах ринкової економіки механізми програмно-цільового управління необхідно орієнтувати на мотиваційні фактори. Очікуємі і фактичні результати від реалізації програми повинні бути зрозумілі широким масам населенняч і реально позитивно впливати на їх життя.

Діяльність українських керівних структур та державного апарата в цілому потребує постійної та періодичної оцінки з ціллю виробки конкретних мір по її корегуванню та підвищенню соціально-економічної ефективності. Ця ефективність визначається перш за все рівнем життя суспільства, а останнє обумовлюється багатьма показниками, котрі можна кількісно вимірити, проаналізувати та порівняти : наявність товарів та послуг, їх якість і об’єм споживання на душу населення, ступінь їх доступності. Дуже важливими показниками являються і рівень продуктивності суспільної праці, величина національного продукта чи національного дохода на душу населення, чистота екологічного середовища та ін. Оцінка повинна проводитись на основі порівняння з минулим, з аналогами, науково обгрунтованими нормативами з урахуванням національних і географічних особливостей країни, тобто по конкретним результатам у вирішенні різноманітних зізрілих та перспективних задач соціально-економічного розвитку всього суспільства.

Звичайно, виконання цих функцій зробить регулювання ринкової економіки державою ефективним і справді потрібним, можливо необхідним. Але, на мою думку, також дуже добру справу можуть також зробити і боротьба різних ідей, економічних шкіл у цьому питанні, напр. боротьба кейнсіанців з неокласиками може виявити оптимальний процес пошуку оптимального співвідношення між ринковим механізмом і механізмом державного регулювання, оптимальної моделі регульованої ринкової економіки.

С.236

Використана література

  1. “Економіка України”, №11, 1996р., “Державне регулювання ринкової економіки”.

  2. “Экономист”, №8, 1999р., “Государственное регулирование рыночной экономики”

  3. “Вопросы экономики”, №9, 1996р., “Государственное регулирование и механизмы саморегуляции в рыночной экономике”

  4. “Вопросы экономики”, №6, 1997р., “Роль государства в становлении и регулировании рыночной экономики”

  5. “Экономист”, №6, 1997р., “Роль государства в становлении и регулировании рыночной экономики”

  6. “Общество и экономика”, №3-4, 1997р., “государство и рынок”

Лекція:Основні принципи розміщення продуктивних сил,

Їх суть та значення

Зміст

Вступ

  1. Характеристика та суть принципів розміщення продуктивних сил

  2. Значення принципів розміщення продуктивних сил

Висновок

Список використаної літератури

Вступ

Сучасне розміщення продуктивних сил певною мірою є результатом територіального поділу праці, зумовленого економічними, соціальними, природними та національно-історичними особливостями окремих регіонів і їх географічним положенням. Територіальна диференціація у просторовому розподілі населення і засобах виробництва зумовлює передусім актуальність проблем раціоналізації розміщення виробництва.

Продуктивні сили розміщуються під впливом певних економічних законів, або за економічною та економіко-географічною літературою – закономірностей розміщення виробництва, які є просторовим виявом відповідних економічних законів.

На основі пізнання законів і закономірностей розробляються принципи розміщення продуктивних сил та розвитку економіки регіонів. Вони являють собою сукупність головних ідей та вихідних положень що формують першооснову розміщення продуктивних сил, результат наукового пізнання дії закономірностей розміщення окремих об’єктів, галузей та територіально господарських комплексів. Принципи – це також правила господарської діяльності та управління економікою, які повністю ґрунтуються на закономірностях розміщення продуктивних сил та розвитку регіональної економіки. На базі пізнаних закономірностей розміщення і розвитку продуктивних сил розробляється з урахуванням конкретно-історичних умов економічна політика держави.