Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
книга з економіки.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
2.15 Mб
Скачать

Висновок

Фондова біржа, відповідно до Закону України “Про цінні папери і фондовому біржу”, являє собою організаційно оформленніий постійно діючий ринок, на якому здійснюється торгівля цін­ними паперами, що можуть вільно продаватися і купуватися. Вона зосереджує попит і пропозицію цінних паперів, сприяє формуванню їх біржового курсу та викотінші функції, пов'язані з обігом цінних паперів.

Залежно від місця укладання закон розрізняє біржові та позабіржові угоди. Біржовими угодами є дії громадян і організацій щодо вста­новлення, зміни або припинення цивільних прав або обов'­язків, які вчинені на біржі в результаті біржових торгів. Укла­даються ці угоди через посередників — брокерські контори іброкерів, а не самими продавцями і покупцями реального то­вару. Виконуються біржові угоди поза біржею (товару як тако­го на біржі немає).

Біржа зобов'язана надавати організаційні та інші послуги членам і відвідувачам біржі, здійснювати збирання, обробку і поширення інформації, пов'язаної з кон'юнктурою ринку.

С.205

Список використаної літератури

  1. Закон України "Про товарну біржу", від 10 грудня 1991 року // Відомості ВР 1992, № 10.

  2. Закон України "Про цінні напери та фондову біржу" від 18 червня 1991 року //Відомості ВР України ,1991, №38. Із змінами та доповненнями //Галицькі контракти, 1996, № 42.

  3. Дегтярьова О.І. і О.А. Кандинська «Біржова справа» М., ІО «Юнити», 1997.

  4. «Збірник інформаційних матеріалів по товарних біржах» М.,1997

  5. Грязнова А.Г. “Біржова діяльність” М., 1995.

  6. Іващенко А.А. «Товарна біржа» М., «Міжнародні відносини»,1991.

  7. Васильєв Г.А., Каменева Н.Г. Товарні біржі» М., «Вища школа», 2000.

  8. А. Елдер «Як грати і вигравати на біржі».

Лекція:Менеджмент та меркетинг в підприємницькій діяльності

Введення

1. Фінансування маркетингу

1.1. Забезпечення маркетингової програми

2. Планування маркетингу

2.1. Основні завдання планування

3. Маркетингові програми

Висновок

Список використаної літератури

Введення

В умовах жорсткої конкуренції і зростання витрат неодмінною умовою виживання суб'єкта економіки стає маркетинг. Інтерес до цієї діяльності посилюється в міру того, як все більше число організацій у сфері підприємництва, в міжнародній сфері і некомерційній сфері усвідомлюють, як саме маркетинг сприяє їх більш успішному виступу на ринку. Це стосується як нашої країни, що знаходиться зараз у перехідному періоді, так і США, де багато підприємств добувної та важкої промисловості також лише нещодавно звернулися до маркетингу.

Маркетинг (від англійського market - ринок)  комплексна система організації виробництва і збуту продукції, орієнтована на задоволення потреб конкретних споживачів і отримання прибутку на основі дослідження і прогнозування ринку, вивчення внутрішнього і зовнішнього середовища підприємства-експортера, розробки стратегії і тактики поведінки на ринку з допомогою маркетингових програм. У цих програмах закладені заходи щодо поліпшення товару і його асортименту, вивчення покупців, конкурентів і конкуренції, по забезпеченню цінової політики, формуванню попиту, стимулюванню збуту і рекламі, оптимізації каналів товароруху та організації збуту, організації технічного сервісу і розширення асортименту сервісних послуг. Маркетинг як породження ринкової економіки є в певному сенсі філософією виробництва, повністю (від науково-дослідних і проектно-конструкторських робіт до збуту і сервісу) була умовам та вимогам ринку, які у постійному динамічному розвитку під впливом широкого спектру економічних, політичних, науково-технічних і соціальних чинників. Підприємства-виробники та експортери розглядають маркетинг як засіб для досягнення цілей, фіксованих на даний період по кожному конкретному ринку і його сегментам, з найвищої економічної ефективністю. Але це стає реальним тоді, коли виробник має можливістю систематично коригувати свої науково-технічні, виробничі та збутові плани відповідно до змін ринкової кон'юнктури, маневрувати власними матеріальними та інтелектуальними ресурсами, щоб забезпечити необхідну гнучкість у вирішенні стратегічних і тактичних завдань, виходячи з результатів маркетингових досліджень. За цих умов маркетинг стає фундаментом для довгострокового й оперативного планування виробничо-комерційної діяльності підприємства, складання експортних програм виробництва, організації науково-технічної, технологічної, інвестиційної та виробничо-збутової роботи колективу підприємства, а управління маркетингом  найважливішим елементом системи управління підприємством.