Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ternopil_2009.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
42.71 Mб
Скачать

11.4. Використання альтернативних джерел енергії

На виконання завдань Програми державної підтримки розвитку нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії та малої гідро- і теплоенергетики у 2009 році 11 мініГЕС області виробили 27,2 млн.кВт.год. електричної енергії, що складає 2% від загального річного споживання в області.

На даний час на території області розміщено 8 недіючих мініГЕС, роботу яких, при певній фінансовій підтримці, можна відновити та визначено 33 місця, в яких можна збудувати нові малі ГЕС. З метою оптимального подальшого розв’язання проблем гідропотенціалу малих річок, відновлення малих ГЕС і надійного енергозабезпечення місцевих споживачів обласною державною адміністрацією надано пропозиції НАК " Енергетична компанія України" ВАТ " Укргідроенерго " щодо проведення інвентаризації малих ГЕС області.

На виконання Указу Президента України від 28 липня 2008 року №679 та з метою впровадження на об’єктах житлово-комунального господарства та бюджетної сфери області котельного обладнання, яке працює на альтернативних видах палива створено спільне українсько–литовське підприємство "Енергосервісна компанія "Біоальтернатива" з виготовлення аналогічного обладнання за участю ТОВ" Завод "Альфа-газпромкомплект". Даним підприємством підготовлено та надано в Національне агентство України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів для включення в державну Галузеву програму "Енергоефективність 2009-2013" "Проект виробництва енергоефективного котельного обладнання, яке працює на альтернативних видах палива". Даним проектом передбачено виробництво 250 котлів широкого модельного ряду в рік.

В області розроблено та виготовлено дослідні зразки, проводиться підготовка виробництва котлів, які можуть працювати на відходах деревини, торфі і оснащені автоматичною системою управління. Крім того, визначено перелік котелень житлово-комунального господарства, які необхідно перевести на використання альтернативних видів палива.

З метою забезпечення впровадження енергоефективних проектів, які зменшують споживання теплової енергії бюджетними установами, розроблено та затверджено сесією обласної ради "Порядок відшкодування інвестиційних затрат енергоефективних проектів для бюджетних установ, що фінансуються з обласного бюджету" та "Механізм відновлюваного фінансування енергоефективних проектів для бюджетних установ".

Відповідно до Указу Президента України від 28 липня 2008 року №679/2008 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 травня 2008 року "Про стан реалізації державної політики щодо забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів" в області розроблено, затверджено та погоджено в Національному агентстві України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів Концепцію комплексної регіональної програми енергоефективності та енергозбереження Тернопільської області на період 2010-2015 років. В даний час завершено розробку обласної комплексної програми енергоефективності та енергозбереження Тернопільської області на період 2010-2014 років.

12. ВПЛИВ ТРАНСПОРТУ НА ДОВКІЛЛЯ

12.1. Транспортна система

12.1.1. Обсяги транспортних перевезень

1. Пасажирські перевезення автомобільним транспортом

Станом на 1 січня 2010 року внутрішньообласна автобусна маршрутна мережа загальною протяжністю 23501 км складається з 605 міжміських та приміських маршрутів, в тому числі 136 – міжміських та 469 – приміських.

У 2009 році 389 суб’єктів підприємницької діяльності, з яких 21 - юридичні та 372 - фізичні особи, забезпечували регулярні пасажирські перевезення 614 автобусами (без врахування резервного транспорту).

Незважаючи на кризу у 2009 році перевізниками області оновлено рухомий склад 15 новими автобусами, 9 з яких придбано відкритими акціонерними товариствами.

Загальний обсяг пасажирських перевезень автомобільним транспортом у 2009 році склав 77121,4 тис. пасажирів, або 90,7 відсотків до відповідних показників 2008 року, а пасажирообіг склав 1049,2 млн.пас.км., що на 3 відсотка менше, ніж за 2008 рік.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]