Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бух.облік в галузях - Свідерський.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
4.02 Mб
Скачать

1. Витрати на управління й обслуговування будівельного виробництва

Витрати на основну, додаткову заробітну плату, будь-які інші гро­шові виплати працівникам апарату управління відокремлених виробни­чих структурних підрозділів будівельної організації (керівників, фахів­ців, службовців), лінійного персоналу (начальників дільниць, виконав-

120

ці в робіт, майстрів, механіків дільниць тощо), крім тих, хто належить цо складу виробничих бригад, обчислену за посадовими окладами, та­рифними ставками згідно із формами й системами оплати праці, вста­новленими будівельною організацією.

Витрати на службові відрядження персоналу у межах норм, перед­бачених законодавством.

Амортизація основних засобів, призначених для обслуговування апарату управління відокремлених структурних підрозділів та лінійно-і о персоналу.

Амортизація нематеріальних активів, призначених для обслугову­вання апарату управління відокремлених структурних підрозділів та лі­нійного персоналу.

Витрати на утримання, експлуатацію й ремонт, страхування, опера­ційну оренду основних засобів, інших необоротних активів загальнови-робничого призначення.

Витрати на опалення, освітлення, водопостачання, водовідведення га інше утримання виробничих приміщень.

Витрати на дотримання правил охорони праці, протипожежної й сторожової охорони, санітарно-гігієнічних та інших спеціальних вимог, передбачених правилами виконання будівельно-монтажних робіт або законодавством, а саме:

  • амортизація, витрати на проведення ремонту й переміщення не­ титульних тимчасових споруд і приміщень санітарно-побутового при­ значення, що належать до складу основних засобів;

  • витрати на обладнання й утримання огорож для машин та їхніх рухомих частин, люків, отворів, сигналізації та інших пристроїв некапі­ тального характеру, що забезпечують охорону праці.

Витрати на забезпечення працівників спеціальним одягом, взуттям та іншими засобами індивідуального захисту й лікувально-профілактичним харчуванням, а також матеріально-технічне забезпечення дотримання са­нітарно-гігієнічних вимог у встановленому законодавством порядку.

Витрати на придбання необхідних довідників, плакатів і діапозити­вів із охорони праці, запобігання нещасним випадкам і захворюванням на будівництві, а також з метою поліпшення умов праці; обладнання кабінетів із охорони праці; витрати на організацію доповідей і лекцій із охорони праці.

Витрати на утримання протипожежної й сторожової охорони буді­вельних майданчиків, виробничих приміщень і приміщень, де розміщу­ється апарат управління відокремлених структурних підрозділів та лі­нійний персонал:

  • витрати на оплату праці робітників, які перебувають у штаті ві­ докремленого структурного підрозділу;

  • оплата послуг, наданих сторонніми організаціями, з протипожеж­ ної й сторожової охорони у визначеному законодавством порядку;

  • придбання, утримання й знос протипожежного інвентарю й устат­ кування.

121

Витрати на аварійно-рятувальне обслуговування об'єктів підземна го будівництва та об'єктів спеціального призначення за наявності від повідних договорів.

Витрати на транспортне обслуговування будівельного виробництв^ включно із апаратом управління відокремлених структурних підрозді лів, лінійним персоналом (начальники дільниць, виконавці робіт, майст­ри, механіки дільниць тощо) будівельної організації, зокрема:

  • основна, додаткова заробітна плата та будь-які інші грошові ви­ плати водіям та іншим працівникам, що обслуговують автомобілі;

  • утримання й експлуатація власних та орендованих авто, що ви користовуються для обслуговування будівельного виробництва;

  • утримання гаражів та місць стоянки (паркування) автомобілів (енергопостачання, водопостачання, каналізація тощо); ,

  • вартість паливних, мастильних та інших експлуатаційних матері-) алів, знос і ремонт автомобільної гуми. :

Витрати, пов'язані з оплатою послуг комерційних банків та інших кредитно-фінансових установ за розрахунково-касове обслуговування (у 1 частині виплат заробітної плати персоналу), та витрати на поштово-теле­графні послуги, пов'язані з обслуговуванням будівельного виробництва.

Витрати за користування лічильно-обчислювальною, машинопис­ною, розмножувальною та іншою оргтехнікою.

Оплата послуг, що надаються сторонніми організаціями, якщо у бу­дівельній організації не передбачено відповідних функціональних служб, включно із витратами на друкарські, розмножувальні, копію­вальні, обчислювальні та інші роботи.

Відрахування за встановленими законодавством нормами на соці­альні заходи.