Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Grafika_2_semestr_6101_by_Hydra_xD.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

38.Режим перегляду презентаций.

PowerPoint дозволяє створювати презентації з дуже великою кількістю слайдів. Щоб керувати цим величезним обсягом інформації, програма пропонує кілька режимів перегляду:

Обычный (Normal View) — режим, що з'явився у вперше PowerPoint 2000, — варіант перегляду, що поєднує режими слайдів, структури і заміток;

Сортировщик слайдов (Slide Sorter View) — режим, що демонструє мініатюри всіх слайдів, рівномірно розташовані у вікні перегляду;

Слайды (Slide View)— режим, у якому зручно конструювати і коректувати окремі слайди;

Структура (Outline View) — режим, що відображає текстовий зміст презентації і призначений для введення і редагування тексту;

Страницы заметок (Notes Page View) — режим, призначений для створення заміток, що допомагають доповідачу орієнтуватися в матеріалі під час ведення презентації.

Переключення з одного режиму в іншій для перших двох режимів, а також запуск перегляду слайдів здійснюється простим щигликом на однієї з трьох кнопок, розташованих у лівому нижньому куті вікна презентації. дві кнопки угорі вікна звичайного режиму дозволяють переключатися між режимами слайдів і структури.

Переключитися на режим сторінок заміток можна з меню Вид >>> Страницы заметок (View >>> Notes Page). Спробуйте по черзі клацнути на зазначених кнопках, спостерігаючи за презентацією в одному з режимів перегляду.

Клацніть на середній кнопці угорі вікна презентації, щоб повернутися в звичайний режим.

У звичайному режимі, що автоматично включається при створенні порожньої презентації чи презентації на основі шаблона дизайну, вікно документа поділене на три області: область слайда, поле структури й область заміток. Перша з них завжди містить загальний вид поточного слайда. Розташована ліворуч область структури презентації є зменшеною копією режиму структури. У правій нижній частині вікна презентації знаходиться область заміток. Сюди можна ввести пояснювальний текст, що не з'являється на самому слайді, але який можна вивести на екран у режимі чи заміток, готуючи замітки доповідача, роздрукувати поруч з відповідним слайдом.

Співвідношення розмірів областей звичайного режиму перегляду можна змінити. Для цього помістите покажчик миші на границю між областями, щоб значок покажчика перемінився на двунаправлену стрілку, натисніть кнопку миші і перетягнете лінію границі. Підібравши потрібний розмір, відпустите кнопку миші.

У звичайному режимі, як і в більшості інших режимів перегляду, у вікні PowerPoint присутні три панелі інструментів. Угорі розташована панель Стандартная.

Її інструменти виконують операції відкриття і збереження презентацій, копіювання і вставки вмісту, додавання слайдів і об'єктів. Під нею знаходиться панель інструментів Форматирование (Formatting). Вона дозволяє змінювати шрифт і накреслення виділеного тексту, форматувати абзаци і списки, надбудовувати ефекти анімації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]