Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Grafika_2_semestr_6101_by_Hydra_xD.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
1.14 Mб
Скачать

17.Створення нового креслення.

Скористаємося командою створення нового файлу File >>> New чи натиснемо відповідну кнопку-піктограму на палітрі Standard. Одразу ж відкриється діалогове вікно AutoCAD TODAY.

Не варто забувати, що старт без шаблона з налаштуваннями Metric (метрична) встановить розміри аркуша розміром 429 x 297 мм. Тому у списку Select how to begin вибираємо Wizards (Майстри) і натиснемо мишею на Quick Setup (Швидке налаштування).

Тут вибираються лише одиниці вимірювання (за умовчанням залишаємо Decimal) і розміри аркуша, де слід задати ширину у полі Width та довжину у полі Length.

Далі налаштуємо екранний вигляд.

Для орієнтації слід накреслити рамку формату.

Креслимо прямокутник завданням выдповыдних точок. Далі вимкнемо значок координатної системи, знявши його за адресою спадного меню View >>> Display >>> UCS Icon >>> On. Увімкнемо відображення сітки на екрані клавішею F7 чи натисненням миші по кнопці GRID у рядку стану. Вибором зі спадного меню Tools >>> Drafting Settings у закладці Snap and Grid встановимо крок координатної сітки та прив'язки по X та по Y однаковим і рівним 5 мм. Увімкнемо прив'язку до сітки.

Наведені налаштування цілком підходять не лише для створення шаблону, а й для початку роботи з будь-яким кресленням. У режимі масштабування слід обрати View >>> Zoom >>> Zoom All або збільшити виглядовий екран у чотири рази з фіксованим центром. Після увімкнення сітки чітко стають видимими межі креслення. Накреслений прямокутник можна видалити.

Далі проведемо нескладні обчислення.

Внутрішня рамка має поля по 5 мм з усіх боків, за винятком лівого, яке дорівнює 20 мм. Накреслимо цей прямокутник, задавши відповідні вершини.

Далі за розмірами аналогічно визначаємо координати для подальших побудов.

18.Загальні принципи настроювання.

системного середовища AutoCAD.

Після запуску програми AutoCAD на екрані монітора з’являється діалогове вікно Start Up, за допомогою якого можна виконати первісне настроювання робочого середовища. Виберіть пункт Start From Scratch, щоб приступити до створення середовища для роботи, використовуючи задані за замовчуванням метричні установки.

Після виконаних дій на екрані монітора з’являється графічне вікно AutoCAD, а в командному рядку — запрошення системи Command:. Графічний редактор готовий до роботи.

Перш ніж приступити до підготовки середовища для роботи, необхідно настроїти систему й оформити зовнішній вигляд графічного вікна за допомогою діалогових вікон Options і Toolbars.

Створення середовища для роботи

Далі приведені можлива послідовність дій користувача при підготовці робітничого середовища і короткі коментарі до реакцій системи. При описі дій користувача в основному використовуються діалоги із системою AutoCAD у командному рядку, передбачається також, що настроювання системного середовища користувачем уже виконано.

Варто відразу помітити, що практично ніяких видимих змін головного вікна AutoCAD при цьому не відбувається.

Вибір формату представлення числових значень координат крапок, лінійних і кутових величин

Команда -UNITS (-UN)

Коментар

Команда переключає екран монітора в текстовий режим (звертаємо увагу користувача на префікс < знак мінус > перед ім'ям команди).

Необхідно задати звичний для користувача формат представлення одиниць виміру лінійних величин (десятковий) з точністю до однієї десятої (0,0), формат представлення одиниць виміру кутових величин (десятковий) з точністю до одиниці (0), вибрати вісь початку відліку кутових величин, указати позитивний напрямок відліку кутових величин (проти годинникової стрілки).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]