Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
mezhdunarodka.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
469.5 Кб
Скачать

33.Поняття і види субсидій. Суб’єкти надання субсидій.

Субсидія — фінансова чи інша економічна підтримка у будь-якій формі, яка здійснюється урядом країн — учасниць зовнішньоторговельних операцій, і яка може надаватись індивідуально, окремій галузі, окремому регіону або невизначеній групі осіб (фізичних чи юридичних) автоматично на основі об´єктивних критеріїв.

З торгово-політичної точки зору застосування субсидій може бути пов´язане з певною дискримінацією. Види субсидій:

Прямі субсидії — це безпосередні виплати експортеру або виробнику, обумовлені фактом здійснення експортної операції або виробництва товару.

Непрямі субсидії — це форма прихованого дотування експортерів або виробників за рахунок надання їм пільгового кредитування, податкових вилучень та пільг, повернення попередньо оплачених мит, пільгового страхування тощо.

Перехресні субсидії — це дотування однієї галузі або сектору економіки за рахунок іншої галузі або сектору за допомогою заходів державного регулювання.

Внутрішні субсидії — різні форми субсидування продуцентів товарів, конкуруючих з імпортом. Це найбільш замасковане субсидування.

Експортні субсидії — це бюджетні виплати національним експортерам, що дозволяє продавати товар іноземним покупцям за ціною, нижчою, ніж на внутрішньому ринку, і збільшувати тим самим експорт.

Субсидування затрат — це дотування використовуваних матеріалів, затрат на зарплату, проведення досліджень, створення та використання інфраструктури.

Субсидування товару (продукту) — прямі чи непрямі субсидії, які надаються залежно від обсягу виробництва чи експорту.

Субсидування споживання — наприклад, субсидування використання відходів або місцевої сировини та компонентів.

Субсидування перебудови структурного виробництва — наприклад, субсидії на скорочення площ під тією чи іншою сільськогосподарською культурою.

Субсидування окремих регіонів — наприклад, субсидії найбільш економічно відсталим в економічному та соціальному відношенні регіонам.

У сучасній практиці фактор дискримінації при наданні субсидії відбивається у понятті специфічних субсидій.

34.Аргументи «за» та «проти» протекціонізму.

Аргументи «проти»:

1. Протекціоністські заходи стримують економ зростання країни

2. Однобічне застосування протекц заходів призводить до торговельних війн, які підривають стабільність міжнародної торгівлі та МЕ в цілому

3. Тарифи на імпортні товари не прямо зашкоджують експорту країни

4. Відбувається скорочення загального рівня зайнятості

Аргументи «за»:

5. Захист внутрі ринку та молодих галузей

6. Засіб стимулювання вітчизняного вир-ва

7. Важливе джерело бюджетних надходжень

8. Захист національної безпеки міжнародного престижу країни, культури та традицій.

35.Передумови та умови розвитку світового ринку послуг.

Послуга – це зміна у положенні інституціональної одиниці, яка відбулася в результаті дій на основі взаємної угоди з іншою інституц. одиницею, т.т. угода з приводу використання споживчої вартості. Ознаками послуг є те, що вони: невидимі, невідчутні на дотик, не піддаються зберіганню, їх експорт – це надання послуг іноземцям в середині країни. За своєю економ. природою послуги, якщо ними торгують на світовому ринку, не відрізняються від звичайного товару. Тому всі теорії попиту і пропозиції в міжн. торгівлі повністю прийнятні й до торгівлі послугами. Послуги є різнорідними товарами, що не дозволяє їх об’єднати в одну групу і стверджувати, що в області послуг одна країна має відносні переваги перед іншою країною. Ключовим в торгівлі послугами є те, що в більшості випадків в якийсь момент повинно відбутися доторкання продавця і покупця послуги. Тільки в цьому випадку угода міжн.купівлі-продажу послуги здійсниться. Послуги бувають: матеріальні (ті послуги, на вир-во яких витрачається праця, на їх здійснення, розподіл та споживання) та чисті (це діяльність, яка не приймає предметної форми: освіта, культура). До умов формувння світового ринку послуг відносять: 1) розвиток транспорту та зв’язку; 2) виникнення інформац. технологій та міжн. інформ. систем; 3) розвиток науки та перетворення її в фактор вир-ва.

Структура міжнар. ринку послуг включає:

  1. Фінансові послуги: міжн. лізинг, франчайзинг, факторинг, форфейтинг.

  2. Нефакторні послуги: міжн. консалтинг, фрахт, міжн. ринок професійних послуг, міжн. туризм. 3) Міжн. транспортні послуги.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]