Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_shpora2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
844.29 Кб
Скачать
  1. Фактори, які впливають на вибір каналу розподілу та їх характеристика.

Осн-ми факторами, що вплив-ь на вибір каналу розподілу є: 1)Особлив-і споживачів-їх чисельн-ь, рівень доходів, концентрація, вартість середньої разової покупки, бажані години роботи магазинів. 2)Можливості підпр-ва-масштаби в-ва, фін станов-е, конкурентноздат-ь. 3)Характер-ка товару-ціна, сезонність попиту, вимоги до техніч-о обслуговув-я, терміни зберіг-я. 4)Збут-а політика конкурентів.5)Особлив-і ринку-ємність, звичаї населення, торгова практика, щільність розміщ-я споживачів. 6)Порівн-я вартостей різних варіантів збуту.

  1. Різновиди організаційних структур маркетингу та їх характеристика.

Організаційна структура М-гу - система підпорядкованості підрозділів служби маркетингу і взаємодії між ними стосовно волод-я, викор-я та передав-я інформації з метою прийняття обґрунтованих рішень і контролю за їх викон-ям. Розрізняють інтегровані та неінтегровані М-ві структури. Рівень інтеграції М-вої структури дає змогу визнач рівень М-вої орієнтації підпр-ва чи організації. Здебільшого на підпр-вах, орієнтованих на М-г, місце першого заступника директора посідає заступник з питань М-гу. До інтегрованих М-вих структур належать: -функціон-а М-ва структура (ґрунт-я на підпорядкув-і спеціалістів з різних сфер М-гу); -територ-на М-ва структура (повністю враховує різноманітність реалізації продукції); -тов-а М-ва структура (характерна для великих підпр-в з диверсифікованим вир-вом); -М-ва структура, зорієнт-а на споживача (характерна для п-в, які склад. З декількох великих сегментів); -матрична М-ва структура (характерна для великих п-в з диверс. вир-вом та велик. к-стю ринків).

  1. Контроль маркетингової діяльності підприємства: сутність, принципи, показники.

Контроль М-вої діяльності підпр-ва – дослідж-я сукупності М-вих дій, умов, зв'язків і результатів з метою з'ясув-я ефективності діяльності підпр-ва для досягн-я М-вих цілей. Він має сприяти: -досягн-ю успіху і підвищ-ю продуктивності (контроль якості продукції, процесів реклами, розподілу, збуту); -дотрим-ю умовних обмежень (контроль річного балансу, бюджетів на рекламу, розподіл). Контроль М-вої діяльності підпр-ва пошир-я на викон-я річних планів збуту, прибутковості та ефективності М-вих заходів. Контроль річних планів збуту проводиться за такими показниками: товарооборот окремих видів продукції, валовий товарооборот. Контроль ефективності М-вих заходів: зрост-я ринку, частка ринку, продуктивність М-гу, динаміка замовлень, структура та динаміка споживачів підпр-ва, ефективність рекламних витрат.Контроль прибутков-і: вал приб-к,чистий приб-к.

  1. Сучасні тенденції розвитку маркетингу на підприємствах України.

Маркетинг на сучасному етапі — це багатоаспектне поняття, багатопланове явище. В укр.-кій практиці існує ряд негативних дій, які роблять переважно укр-кі підпр-і: хаотичне викор-я окремих елементів М-гу, асоціюв-я М-гу лише з рекламою, необґрунтоване застосув-я західних методик, нетворчий підхід до М-вої діяльності, орієнтація на короткострокову перспективу, відсутність програм лояльності клієнтів, низький сервіс, відсутність гнучкості та незнання власних споживачів. Спектр цих помилок говорить про таку діяльність підпр-в, яка спрямована лише на отрим-я більш вис-го прибутку не залежно від рівня задовол-я та подальшої зацікавленості в їх товарах всього населення. Тому усі сили повинні йти на ліквідацію цих помилок, наприклад, шляхом застосув-я або впровадж-я методик ведення М-вої політики підпр-в зарубіжних розвинутих країн, приєдн-я нових молодих спеціалістів у цій сфері з творчим потенціалом та свіжими ідеями, глибокого вивч-я потреб населення та сприяння розшир-ю дослідницьких робіт, посилення контролю за всією діяльністю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]