Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_shpora2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
844.29 Кб
Скачать
  1. Класифікація цінових стратегій в маркетингу.

Цінова стратегія -статегічна лінія (план) фірми у сфері ціноутворення з орієнтацією на досягнення стратегічних цілей. Тобто цінові стртегії класифікуються в залежності від методів ціноутворення і цілей цінової політики.

Мет. ціноутв., орієнт. на попит включає стратегії: "Збирання вершків" товари спочатку продають за цінами, які значно перевищують витарти на в-во, а потім фірма поступово їх знижує, пропонуючи товар новим сегментам. "Проникнення" пов'язана з проникненням на нові цільові ринки, коли ціні встановлюються на рівні, нижчому за звичайний. "Пресижних цін" передбачає продаж товарів за високими цінами і розрахована на сегменти ринку з низькою еластичністю, які особливу увагу приділяють якості товару, товарній марці, чутливо реагують на фактор престижності. "Зв'язаного ціноутв-ня" є актуальною якщо фірма

Виходить на ринок не з одним товаром, а з комплексом. "Гнучких, еластичних цін" різний рівень цін залежно від можливості покупця заплатити певну суму та вміння торгувати. "Стабільних,стандартних, незмінних цін" продаж товарів за незмцнними цінами протягом тривалого періоду. Мет. ціноутв., орієнт. на конкурентів "Низьких цін" встановл-ся з метою витіснення конкурентів, завою­вання масового покупця і значної частини ринку. "Ціно­вого лідера" ціни встановл-ся залежно від цінової політики конкурентів.

  1. Сутність, зміст та завдання маркетингової політики комунікацій.

МПК-комплекс заходів, яким корист-я підпр-во для інфор-ня, перекон-я чи нагадув-я спож-ам про свої товари чи послуги. Часто цей блок елементів М-гу назив «просув-ям». Але це не те саме. Якщо просув-я - одновекторний інформ-й вплив товаровир-ка на спож-ча, то М-ві комунікації (МК) передбач-ь і зворотний зв'язок між ними. Завдяки такому зворотному зв’язку підпр-во отримує цінну інфор-ю, яка дає йому можливість правильно орієнтуватися в навколишньому бізнес-середовищі та вносити відповідні корективи у свою діял-ть. Вихідний момент формув-я комплексу МК –визнач-я його завдань: приверн-я уваги спож-ів, формув-я їх знань про товари чи послуги підпр-ва, переконань щодо цінності таких товарів і послуг для розв’яз-я тих чи ін. проблем спож-ча. У кінцевому підсумку це стимулюв-я попиту, збільш-я обсягів продажу, поліпш-я іміджу підпр-ва та його продукції, збереж-я частки ринку. Визнач-я завдань МК потребує: -дослідж-я ринку:місткість, концентр-ія спож-ів, їх поведінка, наявність і особливості конкурентних пропоз-ій та товарів-субститутів; -знання стратегій збуту, кон’юнктури, чинного законодавства і правил поведінки на конкретному ринку; -дослідж-я товару: рівень ринкової новизни, міра диференціації, імідж, роль упаковки, рівень супровідного сервісу; -дослідж-я каналів МК: стан, розгалуженість, вартість; -дослідж-я системи розподілу

  1. Структура та елементи комплексу маркетингових комунікацій.

Маркет. політика комун-й здійсн-ся завдяки комплексу маркет-х комун-й. Його основ. елементами є: 1) Пере­шкоди (інформаційні, технічні, психологічні тощо) 2)Кодування (перетв-ня інф-ії в ефективну форму) 3) Отримувач (спожмвач) 4) Звернення (набір символів і момент їх передавання) 5)Засоби поширення інф-ії (канали комунікації та її носії) 6)Декодування (розшифро­вування інф-ії споживачем ) 7) Зворотна р-ія (дії спожи­вача) 8) Зворотний зв'язок (частина зворотної р-ії, що доводиться до відома відправника) 9)Відправник (джерело інф-ії) п-во товаровир-ик.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]