Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_shpora2.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.09.2019
Размер:
844.29 Кб
Скачать
  1. Сутність та особливості прямого маркетингу.

важливий елемент комунік. пол.

Прямий М. – цілеспрямоване, безпосереднє особисте звернення до фактичних і потенційних споживачів товару чи послуги, які чітко визначені зо адресами або навіть іменами. Основою Пр.М. є адресна баз даних, яку слід постійно оновлювати та поповнювати. Головний вид Пр.М. – це пряма поштова реклама – розсилання реклам­них листів, прейскурантів, лисівок, подарунків. Ця форма прямого М. передбачає можливість отримання відповіді у вигляді купону, поштової картки, бланку, замовлення.

  1. Цільова аудиторії та її роль і місце в системі маркетингової політики комунікацій.

Цільова аудиторія – потенційні учасники каналів збуту. Це є ті конкретні спожвачі на яких направлена маркетин­гова політика комунікацій. Знання мотивів цільової аудиторії забезпечує значною мірою ефективність рек­лами. При цьому враховуються соц.-демогр.хар-ки, фактори поведінки споживачів тощо.

Визначення Ц.А. є першим етапом розробки рекламної стратегії. Ц.А.- це адресат рекламної комунікації, як звичайно вона мало відрізняється від цільового ринку фірми. Тобто це реальні і потеційні споживачі товару, а також і ті хто впливає на прийняття рішень про покупку. Приміром лікарі можуть рекомендуватисвоїм пацієнтам ті чі ін.ліки, рекламуючи чоловічі сорочки треба включити до цільової аудиторії і жінок чоловіків, які часто їх їм купують. Отже,щоб досягти ефективності й результатив­ності полвтики комунікації, треба дізнатися якомога більше про поведінку, хар-р, стиль життя, розпорядок дня, цінності і т.п. цільової аудиторії.

На ціьому ж етапі визначається і бажана зворотна реак­ція Ц.А., тобто той результат комунікації, що його можна буде отримати

  1. Сутність і зміст маркетингової політики просування.

Просування – це створення і підтримка постійних зв’язків п-ва з ринком для інформування, переконання і нагадування про свою д-сть з метою активізації продажу товарів і формування сприятливого образу (іміджу) на ринку.

П на відміну від М-их комунікацій не передбач зворотний зв'язок між ними. Мета процесу П-стимулюв-я попиту. Ф-ії П: -створює образ престижності, низьких цін або інноваційності для компанії; -інформує про параметри товарів; -сприяє пізнав-ю нових товарів; -підтрим популярність існуючих; -пояснює, де можна придбати товари; -переконує спож-ів переходити до купівлі дорожчих товарів; -відповідає на запити спож-ів; -забезпечує обслугов-я клієнтів після покупки товару; -обґрунт-ує ціни на товари та послуги. В осн-і П-процес комунікат-их зв’язків підпр-ва з ринком. Засобами П є рекл-а,персон-ий продаж, стимулюв-я збуту, прям-й м-г,пропаганда. П спрям-е на досягн-я необхідної проінформ-сті потенц-их спож-ів про вигоди і переваги, які спож-чі отрим-ь, купуючи товари підпр-ва за певною ціною і умовою продажу.

  1. Структура маркетингової політики просування.

П-форма повідомл-я, викор-на фірмою для інфор-ії, переконув-я чи нагадув-я спож-м про свої товари. Часто в літ-рі МПК ототожн-ь з «П». Але є різниця. П на відміну від маркет-х комунікацій не передбачає зворотний зв'язок між ними. Засобами П є реклама (Р), персональний продаж, стимулюв-я збуту, пропаганда, прямий М-г. Р -довільна платна форма неперсон-ої презентації та просув-я ідей, товарів, послуг через ЗМІ. Осн-ми завд-ями Р є:-створ-я і підтрим-я високого рівня популярності товарів, послуг; -підвищ-я іміджу підпр-ва; -підтрим-я належної уваги та зацікавленості спож-ів. ПП -індивід-не усне пред’явлення товару чи послуги під час бесіди з конкретним спож-ем з метою здійсн-я купівлі-продажу товару. Пропаганда-організ-я громад-ої думки, яка сприяє успішному функ-ню підпр-ва, досягн-ю ним поставлених цілей. Цілями П є поліпш-я престижу і репутації підпр-ва, формув-я і підвищ-я зацікавленості спож-ів у його товарах чи послугах. СЗ - викор-ня короткотермінових заходів, розрахованих на швидке реагув-я ринку у відповідь на пропонув-я підпр-вом своєї продукції. ПМ-надання комерц-о важливої інфор-ії про товари чи послуги безпосередньо цільовим спож-ам з метою здійсн-я продажу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]