Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DEK.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

9. Загальна характеристика сппр від компанії sap.

Французька корпорація Business Objects є одним з найбільших виробником аналітичних продуктів для створення систем бізнес-аналізу та планування, автоматизації корпоративної звітності, а також інтеграції даних з різних джерел.

Наприкінці 2007 року Business Objects була придбана німецькою компанією SAP (також спеціалізується на розробці ПЗ класу ERP-систем та Business Intelligence) за 4,8 млрд. дол., проте на даний момент компанії випускають та продають продукти під власними брендами, однак в майбутньому планують створити нові інтегроване бізнес-ПЗ.

Лінійка продуктів Business Objects поділяється на два класи:

1. окремі рішення з конкретним функціоналом;

2. платформи бізнес-аналізу (платформи Business Intelligence), що являють собою фактично набір окремих рішень, що тісно інтегровані між собою.

Продукти Business Objects.

Всі програмні продукти Business Objects першого класу поділяються на декілька напрямків, до основних з яких відносяться:

· звіти, запити та аналіз: прості звіти, спеціальні звіти та складні запити, звичайна

аналітика та data mining;

· візуалізація та інтеграція з іншими програмними продуктами (в першу чергу пакету Microsoft Office) та технологіями (PDF, HTML);

· пошук та навігація;

· передача та інтеграція даних між різними джерелами даних.

10. Загальна характеристика сппр від компанії Microsoft.

Як відомо, корпорація Microsoft є світовим лідером по випуску програмного забезпечення (на другому місці, до речі, Oracle). До основної лінійки її продуктів слідопераційні системи сімейства Windows та офісні пакети Microsoft Office, крім цього Microsoft розробляє комплекти сервісних додатків, ігри та мультимедійну продукцію.

З недавнього часу не є чужим для Microsoft і програмне забезпечення спрямоване на автоматизацію бізнес-аналізу та підтримки прийняття рішення. Досить довго єдиним продуктом, функціональність якого була придатна для бізнесової аналітики був Microsoft Excel, проте в 2001 р.В 2002 року був випущений Microsoft Data Analyzer 2002 (MDA). MDA працював на базі потужних розробок Microsoft в галузі OLAP-технологій: Microsoft OLAP Server 7.0 та Microsoft Analysis Services 2000.

Функції MDA:

· засоби навігації, фільтрації та сортування;

· робота з ієрархічними даними;

· пошук даних по визначених критеріях;

· відбір значень подібних до вибраного критерію.

Задля справедливості варто зазначити, що функціональні можливості MDA були досить посередні і на сьогодні Microsoft не продовжує розробку даного продукту (про що свідчить його відсутність у складі MS Office 2007).

Нині Microsoft активно просуває на ринку нові продукти, які об’єднанні відповідно у пакети програм Microsoft Business Intelligence та Microsoft Dynamics. Перший з цих

продуктів позиціонується як засіб бізнес-аналітики, а другий – набір інформаційних систем комплексної автоматизації діяльності підприємства.

Microsoft Business Intelligence є набором клієнтських, серверних продуктів та засобів розробки, реалізованих на базі продуктів пакету Microsoft Office 2007 та серверу Microsoft SQL Server 2005 (рис.4), тісна інтеграція яких забезпечує підтримку прийняття рішення.

Продукти MBI служать для виконання наступних завдань:

· зберігання даних в сховищах;

· складання звітів та аналізу даних;

· управління продуктивністю (підвищення виробничої та фінансової продуктивності на всіх рівнях організації, співставлення ключових (планових) та реальних показників продуктивності, аналіз причин їх розходження).

Microsoft Dynamics – покоління систем для автоматизації бізнес діяльності. Раніше це сімейство продуктів було відоме під кодовим ім’ям Project Green. В 2006 року MD замінило лінійку продуктів Microsoft Business Solutions.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]