Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
DEK.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
1.85 Mб
Скачать

11. Загальна характеристика сппр (аналітичної платформи) Deductor.

Виробником Deductor є компанія Basegroup Labs, заснована в 1995 в Рязані (Росія).

Основні задачі, які вирішує Deductor:

  • Побудова корпоративної звітності.

  • Обробка нерегламентованих запитів.

  • Аналіз тенденцій і закономірностей, планування, ранжування – проведення аналізу за принципом «що-якщо»; знаходження аномальних значень.

  • Прогнозування.

  • Управління ризиками.

  • Аналіз даних маркетингових і соціологічних досліджень – аналізуючи відомості про споживачів, можна визначити, хто є вашим клієнтом і чому. Як змінюються їх уподобання залежно від віку, освіти, соціального положення, матеріального стану і безлічі інших показників.

  • Діагностика – механізми аналізу, наявні в системі Deductor, застосовуються в медичній діагностиці і діагностиці складного устаткування. Наприклад, можна побудувати модель на основі відомостей про відмови, при її допомозі швидко локалізувати проблеми і знаходити причини збоїв.

Є 3 варіанти поставки Deductor: Academic, Professional і Enterprise.

Academic - безкоштовна версія призначена тільки для освітніх цілей. Використання даної версії в комерційних цілях заборонено. У ній обмежені можливості інтеграції та автоматичної обробки. Підтримується лише 2 джерела і приймача даних: Deductor Warehouse і текстові файли з роздільниками.

Professional - версія орієнтована на професійний аналіз даних і розрахована на використання в рамках робочих груп. У цій версії відсутні обмеження на кількість оброблюваних записів, підтримується робота з безліччю джерел даних, сховищем даних на базі безкоштовної СУБД Firebird, пакетне виконання сценаріїв, всі механізми обробки і візуалізації даних.

Enterprise - версія орієнтована на промислове корпоративне застосування. У ній реалізований весь функціонал, наявний у версії Professional. Крім того, в поставку цієї версії входять Deductor Server і Deductor Client для віддаленої роботи з системою, підтримка сховищ даних на платформах Oracle і MS SQL (крім Firebird), підтримка концепції віртуального сховища даних, реалізація OLE сервера та інші механізми, необхідні для корпоративного використання аналітичної платформи.

Склад системи Deductor:

Deductor Studio - аналітичне ядро ​​платформи Deductor. Viewer

Deductor Viewer є робочим місцем кінцевого користувача. Warehouse

Deductor Warehouse - багатовимірне крос-платформенне сховище даних, що акумулює всю необхідну для аналізу предметної області інформацію.

Deductor Server призначений для віддаленої аналітичної обробки. Доступ до сервера обсепечівается за допомогою Deductor Client.

12. Сутність процесу консолідації даних та його етапи.

Консолідація – це комплекс методів і процедур, призначених для отримання даних з різних джерел, забезпечення необхідного рівня їх інформативності та якості, перетворення до єдиного формату, в якому вони можуть бути завантажені в сховище даних або аналітичну систему.

Вибір джерел даних.

Розробка стратегії консолідації.

Оцінка якості даних.

Збагачення.

Очищення.

Перенесення в сховище даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]