Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Шпаргалка для МД-201.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
03.09.2019
Размер:
423.42 Кб
Скачать

2. Упаковка, її маркетингова сутність.

У сучасному світі упаковка це додатковий інструмент формування кращого ставлення кінцевого споживача до продукту, оскільки вона є одним з головних носіїв основних цінностей бренда. Набір символів, присутній на упаковці асоціюється з продуктом, обіцяє їм вигодами, а також виділяє його серед конкурентних товарів.

Значення упаковки важко переоцінити. Упаковка - це перше, що дозволяє споживачеві помітити продукт на прилавку серед інших таких же, і допомагає скласти перше враження про нього. Упаковка може бути зручним і красивим сховищем продукту протягом усього терміну його використання або споживання, бути справжньою окрасою інтер'єру а також служити споживачеві довгий час виконуючи сторонні функції, несучи на собі зовнішню атрибутику того чи іншого бренду.

За сумою вкладень коштів у комунікаційні канали вкладення в упаковку є найефективнішим, оскільки саме упаковка має і забезпечує максимальну кількість контактів продукту і споживача.

Правильно створена упаковка може сприяти істотному полегшенню рекламних зусиль за рахунок точного вираження в ній ідей позиціонування бренду, а також отримувати додатковий прибуток у результаті надання торгової марки елементів престижності або підтримки упаковкою інших товарів корпоративної марки.

Робота над упаковкою торгової марки передбачає її композиційне і колірне рішення. Ключовим елементом композиції служать логотип і / або графічний знак (символ) марки. Композиція може бути побудована з урахуванням різних колірних рішень - за кількістю позицій усередині однієї торгової марки.

Для упаковки може бути використана як тара стандартної форми, так і ємність оригінальної конструкції. У промисловому дизайні враховуються характеристики продукту, функціональне призначення тари, вимоги ергономіки, спосіб виробництва та декоративного оформлення поверхні.

Упаковка - це комплекс захисних заходів і матеріальних засобів з підготовки товару до транспортування та зберігання, для забезпечення його максимальної схоронності і зручності перевезення.

Варіант 25

1. Порядок підготовки та проведення ярмарків.

Виставки і ярмарки мають велике значення як місце зустрічей представників ділових кіл різних країн для підтримки ними безпосередніх зв'язків і встановлення нових особистих контактів. Оскільки на виставках і ярмарках експонуються насамперед кращі зразки товарів, що відповідають вимогам сучасних світових стандартів, їхнє відвідування інженерно-технічними й науковцями, конструкторами, вивчення новинок сприяє подальшому розвитку технічного прогресу й появі нових товарів у світовій торгівлі. У цьому змісті виставки і ярмарки, будучи центром обміну економічної й науково - технічної інформації, мають величезне інформаційне значення.

У ярмарковому господарстві визначаються два напрямки залежно від характеру торговельних операцій:

1) ярмарку по реалізації продукції, що надійшла в первинний оборот;

2) ярмарку по реалізації невикористовуваної й зайвої продукції;

Перед ярмарками першого виду ставиться широке коло завдань:

а) посилення активних впливів ринкової торгівлі на формування планів виробництва продукції на основі маркетингових досліджень;

б) впровадження у виробництво нових виробів, що відповідають вимогам світових стандартів; одночасне визначення продукції з моральним зношуванням, економічно недоцільної в експлуатації, а отже, що рекомендується до зняття з виробництва;

в) робота пов'язана з демонополізацією в сфері виробництва й обігу продукції;

г) обов'язку по забезпеченню пріоритету споживачів, посиленню економічного впливу на постачальника у випадку порушення їм договірних зобов'язань; перешкода вольовим прийомам і рішенням центральних органів відносно виробництва й реалізації продукції, що суперечать господарським інтересам підприємств, регіонів, галузей.

Ярмарку другого виду вирішують завдання по раціональному використанню трудових, фінансових, матеріальних, виробничих ресурсів.

Одержують поширення ярмарку, що сполучають реалізацію як нової продукції, так і невикористовуваної, зайвої. Такі ярмарки привабливі для покупців, але вимагають більше високих витрат. У господарській практиці ярмарку організуються у двох напрямках:

- по закупівлі-продажу товарів народного споживання;

- по закупівлі-продажу товарів виробничо-технічного призначення.

Рішення підприємства про просування своїх комерційних інтересів за допомогою участі в торговельних ярмарках або виставках, залежить, насамперед, від двох наступних факторів:

1.Від тенденції до участі в ярмарках, що спостерігається в галузі, до якої це підприємство належить.

2.Від масштабів, у яких основні конкуренти підприємства використовують ярмарки й виставки як засіб просування своєї продукції на ринку.

Існуюча тенденція така: великі підприємства воліють строго галузеві ярмарки, використовують більші стенди й беруть участь у цих заходах систематично, на противагу їм малі й середні підприємства беруть участь у ярмарках нерегулярно й обмежуються звичайно заходами місцевого масштабу. У той же час сучасний рівень розвитку ярмарків надає малим і середнім підприємствам широкі перспективи.

У такий спосіб участь у виставках або ярмарках для дрібних фірм це:

1) засіб завоювання загальної популярності й місце зустрічі з покупцями й фахівцями, які зацікавлені в одержанні інформації, шукають нові товари й послуги, а можливо й готові негайно розмістити замовлення,

2) можливість зустрітися з керівниками верхнього ешелону й поговорити в спокійній обстановці без відволікання на підлеглих і телефонні дзвінки,

3) унікальний шанс прямо поспілкуватися з більшою кількістю кінцевих споживачів.

Крім того відсутність на виставці теж зауважують і трактують як несприятливий знак. Уважається, що фірма випробовує технічні або фінансові труднощі, що, можливо, її товари менш конкурентоспроможні. Постачальники замислюються й турбуються, а конкуренти користуються цим, щоб зайняти її ніші.

Підприємство може брати участь у торговельних ярмарках, виставках і інших подібних заходах усередині країни й за рубежем як самостійний експонент або в рамках групової участі (наприклад, павільйон країни). Від способу участі в ярмарку або виставці залежать методи його організації, бюджет витрат, а часто й кінцевий результат. Підприємство самостійно бере участь у тім або іншому ярмарку або виставці усередині країни або за рубежем завжди за власною ініціативою й під свою відповідальність, і, таким чином, приймає на себе всі організаційні турботи й, як правило, самостійно має всі витрати.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]