Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Porivnyalne_Kriminalne_Pravo_-_Vidpovidi_do_is.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.08.2019
Размер:
796.67 Кб
Скачать
  1. Заміщення покарання за проступок за кримінальним правом Франції.

У Франції діє інститут заміщення покарань, який діє в сфері проступків.

В Франції відомо три форми відстрочки:

1. Проста відстрочка (з 1891 року);

2. Відстрочка з випробуванням (з 1958 року);

3. Відстрочка з покладанням обов'язку виконання суспільно корисних робіт (із прийняттям нового КК Франції 1992 року).

Проста відстрочка. Стаття 132-29 КК Франції і ряд наступних статей. Дана відстрочка може застосовуватися у відношенні не тільки фізичних, але й у відношенні юридичних осіб.

Відстрочка може бути надана, якщо засуджений протягом попередніх 5 років не піддавався тюремному ув'язненню чи ув'язненню за злочин чи провину загально кримінального характеру. Відстрочка застосовується у випадках, коли покаранням є тюремне ув'язнення до 5 років, або особу засуджено до штрафу, штрафо-днів.

Відстрочка для юридичних осіб дається, якщо протягом останніх 5 років вони не засуджувалися до штрафу в розмірі 400 000 франків.

Відстрочка може бути надана на термін до 5 років. Якщо протягом цього терміну особа не робить нового кримінально карного діяння, то вирок вважається таким, що втратив силу (злочини, провини).

У випадку порушення максимальний термін відстрочки 2 роки. Вирок утрачає силу, якщо особа не вчиняє злочин, чи проступок 5 класу.

Якщо зроблений злочин, то відстрочка може бути скасована і особа карається за перший і другий злочин. Термін відстрочки так само може бути продовжений.

Проста відстрочка може бути надана тільки в частині покарання.

Відстрочка з випробуванням. Дана відстрочка може бути застосована за здійснення загально кримінального злочину чи проступку. Термін відстрочки від 1,5 до 3 років. Суд може ухвалити про застосування відстрочки в частині покарання.

Особливість: застосування відстрочки супроводжується встановленням судом мір чи контролю зобов'язань, що повинні виконуватися.

Міри контролю: з'являтися за викликом судді; приймати в себе пробаційного чиновника і представляти йому всю цікавлячу його інформацію; попереджати пробаційного чиновника про всі зміни по роботі: місця роботи, посади і т.д., про зміну місця проживання, про від'їзди з міста терміном більш ніж 15 днів; одержувати спеціальний дозвіл для поїздки закордон; відшкодувати заподіяний збиток; не мати при собі зброю і т.д.

Суд може призначити визначені міри допомоги: надання соціальної допомоги, матеріальної допомоги і т.п. Дані міри здійснюються спеціальними службами пробації.

Якщо в період дії відстрочки відбувається новий злочин, суд може винести постанову про повне чи часткове скасування відстрочки. Часткова відстрочка може бути надана тільки один раз.

Відстрочка з покладанням обов'язку виконання суспільно корисних робіт. Суд може винести постанову, за якою засуджений буде виконувати суспільно корисну роботу. Від 40 до 240 годин. Застосування даного виду відстрочки повинне відбуватися при обов'язковій умові: на це необхідна згода засудженого.

Відстрочка призначення покарання.

Регулюється статтями 132-60. Якщо на думку суду ресоціалізація протікає успішно, то суд може відстрочити призначення покарання.

Особа, яка не вчинила нового злочинного діяння під час відстрочки вважається несудимою.

За кримінальним правом Франції проступки караються виправними покараннями. Серед яких основне місце займають тюремне ув'язнення й штраф. Максимальний строк тюремного ув'язнення за здійснення проступку становить десять років. Як виправні покарання можуть бути призначені штрафо-дні, неоплачувані роботи в суспільних інтересах, позбавлення або обмеження деяких прав.

Штрафо-дні й неоплачувані роботи в суспільних інтересах утворюють систему альтернативних покарань і не передбачені в санкціях Особливої частини КК. Їхній альтернативний характер пов'язаний з можливістю призначення замість тюремного ув'язнення, передбаченого за здійснення того або іншого проступку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]