Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhennya_Virobnicha_praktika-IFF_NU_OYuA.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.11.2019
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національний університет «Одеська юридична академія»

Івано-Франківський факультет

Робоча програма виробничої практики студентів спеціальності "Правознавство" 7.060101, 8.060101

Івано-Франківськ

2012

1. Вступ

Відповідно до навчального плану підготовки магістрів за фахом «Правознавство» для студентів Івано-Франківського факультету Національного університету «Одеської юридичної академії у м. Івано-Франківську (далі за текстом «факультет») проводиться виробнича практика.

Виробнича практика студентів проводиться в строки, що установлені графіком навчального процесу, і являє собою складову частину навчально-виховного процесу, є важливою формою підготовки висококваліфікованих спеціалістів.

Виробнича практика для студентів факультету організується та проводиться відповідно до навчальних планів зі спеціальності «Правознавство» 7.060101 та 8.060101 згідно з Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, затвердженим наказом Міністерства освіти України від 8 квітня 1993 р. № 93.

Обсяг, зміст і строки проведення практики визначаються чинною наскрізною програмою практик, а також робочою програмою переддипломної практики.

Переддипломна практика студентів проводиться на підприємствах, в установах і організаціях, забезпечених висококваліфікованим юридичним кадровим складом, де здійснюється якісне керівництво студентами-практикантами, і які надалі можуть стати місцем постійної роботи випускників.

Наскрізна програма практик та робоча програма переддипломної практики є основними навчально-методичними документами, що визначають порядок організації та проведення практик студентів, які навчаються за спеціальністю «Правознавство» (7.060101 та 8.060101).

2. Мета, завдання і тривалість практики

Метою практики є закріплення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі навчання на факультеті; ознайомлення з системою, структурою, організацією діяльності державних адміністрацій, місцевих Рад і їх виконавчих органів, судових та правоохоронних органів, органів юстиції, з організацією роботи юридичних підрозділів підприємств, установ, організацій, з функціональними обов'язками працівників зазначених органів (підприємств, установ, організацій), необхідними для їх майбутньої професійної і організаційно-управлінської діяльності; формування професійних умінь і навичок прийняття самостійних рішень під час виконання конкретної роботи; виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати у практичній діяльності.

Головні завдання практики:

1) з’ясування мети діяльності, функцій і завдань органів та підприємств (установ, організацій), в яких проходитиме практика, їх правового становища;

2) ознайомлення з їх структурою, організацією діяльності, формами і методами здійснення поставлених перед ними завдань, позитивним досвідом роботи;

3) вивчення відомчих наказів, вказівок, розпоряджень, інструкцій та практики застосування правових норм, що регулюють організацію і діяльність цих органів;

4) вивчення організації обліку та звітності у базах практики;

5) набуття навичок самостійного складання відповідних документів системи організаційно-розпорядчої документації, процесуальних актів, ведення обліку та звітності, проведення аналізу і узагальнення практики застосування відповідних правових норм та розробки рекомендацій щодо їх вдосконалення;

6) участь у окремих організаційних заходах, процесуальних діях під керівництвом службових осіб бази практики.

Тривалість практики:

Навчальним планом підготовки магістрів за спеціальністю 7.060101 та 8.060101 "Правознавство" для студентів денної та вечірньої форми навчання передбачена виробнича практика у 10-му семестрі, а для студентів заочної форми навчання – у 12-ому семестрі, загальним обсягом 120 год.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]