Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zoshit_GRS_T_1-12_novy.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
13.04 Mб
Скачать

Теми рефератів

  1. Сутність і значення власного капіталу в управлінні підприємством

  2. Сутність та порядок обліку нерозподіленого прибутку (непокритого збитку) підприємства

  3. Значення та порядок створення забезпечень наступних виплат і платежів

Термінологічний словник

Власний капітал - частина в активах підприємства, що залишається після вирахування його зобов'язань.

Пайовий капітал – це сукупність коштів фізичних і юридичних осіб, добровільно розміщених у товаристві для здійснення його господарсько-фінансової діяльності.

Статутний капітал – зафіксована в установчих документах загальна вартість активів, які є внеском власників (учасників) до капіталу підприємства

Додатково оплачений (вкладений) капітал — це сума, на яку вартість реалізації випущених акцій перевищує їхню номінальну вартість від первинної емісії. Це створює емісійний дохід.

Інший додатковий капітал — це суми дооцінки необоротних активів підприємства, вартість активів безоплатно отриманих підприємством від інших юридичних або фізичних осіб та інші види додаткового капіталу.

Нерозподілений прибуток – це частина чистого прибутку товариства, не виплачена у вигляді дивідендів його акціонерам (засновникам).

Товариство - добровільне об'єднання фізичних чи юридичних осіб зі створенням структури (підприємства) для здійснення спільних програм, які використовують об'єднані кошти, реалізують товари (послуги) і досягають спільних інтересів, несуть спільну відповідальність за результати своєї діяльності.

Акціонерне товариство – форма організації добровільних господарських об'єднань юридичних 1 фізичних осіб, які ґрунтуються на об'єднанні своїх грошових засобів шляхом випуску й продажу акцій для спільної господарської діяльності та отримання прибутку

Товариство з додатковою відповідальністю - товариство, статутний фонд якого поділений на частки, визначені статутними документами. Відповідальність партнерів у такому товаристві не обмежена розмірами пайового внеску, вони відповідають за зобов'язаннями товариства своїм майном у кратному розмірі відносно їх внесків.

Товариство з необмеженою відповідальністю - об'єднання осіб (фізичних або юридичних) для здійснення спільної підприємницької діяльності з метою отримання прибутку, які несуть за зобов'язаннями створеного підприємства повну солідарну відповідальність усім своїм майном, а не тільки вкладеним капіталом, як товариства з обмеженою відповідальністю.

Товариство з обмеженою відповідальністю - об'єднання фізичних або юридичних осіб для здійснення спільної підприємницької діяльності, які відповідають перед кредиторами тільки своїм заявленим капіталом (часткою у статутному фонді товариства)

Командитне товариство - вид господарської організації, заснованої на підставах довіри, де поєднується товариство з повною формою відповідальності і товариство з обмеженою формою відповідальності.

Літературні джерела: 4, 12, 21, 25, 31, 36, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52.

Практичне заняття 10. Облік зобов'язань

Мета практичного заняттявивчити сутність поняття „зобов’язання” згідно з П(С)БО; ознайомитися з документальним оформленням операцій щодо розрахунків з різними кредиторами; вивчити особливості ведення обліку розрахунків з постачальниками та підрядниками; вивчити порядок і облік оплати праці і розрахунків з фондами соціального страхування.

Ключові терміни: зобов’язання, довгострокова позика, короткострокова позика, кредиторська заборгованість за товари (роботи, послуги), податкове зобов’язання, податковий кредит, оплата праці, соціальне страхування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]