Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
45.74 Кб
Скачать

Основна частина звіту

Тема 1 : Вивчення показників роботи і організації бухгалтерського обліку підприємства

Товариство з обмеженою відповідальністю «Шлях» є юридичною особою з дня його реєстрації. Воно має поточні та інші рахунки в установах банків, печатку зі своїм найменуванням і логотипом, а також знак для товарів і послуг.

Предметом діяльності ТОВ «Шлях» є:

  • Хлібопекарне виробництво;

  • Заснування установ громадського харчування;

  • Здавання в оренду рухомого та нерухомого майна;

  • Вантажні перевезення;

  • Надання торговельних, інформаційних та організаційно-консультативних послуг, реклама та інше;

  • Оптова торгівля;

  • Роздрібна торгівля;

Товариство несе відповідальність за своїми зобов’язаннями і межах належного йому майна, крім випадків, передбачених законодавством.

Для забезпечення діяльності ТОВ «Шлях» створило статутний фонд у розмірі 440 500 гривень. Статутний фонд розподіляється серед трьох учасників. Це Горожанецький Олександр Володимирович, Дронь Віталій Володимирович та Бігняк Олександр Петрович.

Майно Товариства становлять виробничі і не виробничі фонди, а також інші цінності вартість яких відображається і самостійному балансі. Джерелами формування цього майна є : грошові та майнові внески учасників, прибутки, одержані від господарської діяльності, безоплатні та благодійні внески, придбання майна інших підприємств, інші джерела, незаборонені чинним законодавством.

Резервний фонд підприємства становить 25% статутного фонду, він формується за рахунок щорічних відрахувань у розмірі 5% суми прибутку Товариства.

Вищим органом є загальні збори його учасників, де обирається голова Товариства. На цих зборах учасники визначають:

  • Основний напрямок діяльності, затвердження його планів і звітів про їх виконання;

  • Внесення змін до статутного фонду та розміру статутного фонду;

  • Затвердження річних звітів та бухгалтерських балансів;

  • Визначення умов оплати праці службових осіб;

Ці зроби скликаються не рідше двох разів на рік. Про проведення цих зборів учасники повідомляються персонально у письмовій формі з зазначенням часу і місця проведення загальних зборів та порядку денного.

Управління здійснює одноособовий виконавчий орган. Функції одноособового виконавчого органу виконує директор, який призначається зборами учасників.

Трудовим колективом вважаються всі громадяни, які власним трудом беруть участь у господарській діяльності ТОВ «Шлях».

Бухгалтерський облік на підприємстві ведеться безперервно з дня реєстрації підприємства до його ліквідації. Питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника (власників) або уповноваженого органу (посадової особи) відповідно до законодавства та установчих документів. На даний момент ТОВ «Шлях» має головного бухгалтера та бухгалтера. Місце головного бухгалтера займає Сахненко Любов Станіславівна, а місце бухгалтера Кондус Олена Віталіївна.

3 переходом до ринкової економіки і ускладненням господарських зв'язків зростають, вимоги до, управління економікою. Прийняття обґрунтованих управлінських рішень і забезпечення їх реалізації неможливе без раціональної організації всієї економічної інформації на основі використання сучасної обчислю,; вальної техніки. Рівень управління економікою підприємств і об'єднань значною мірою залежить від повноти, обґрунтованості і достовірності інформації, яка міститься в бухгалтерському обліку і звітності. Від того, як організовано бухгалтерський облік на підприємстві, як він виконує свої контрольні функції, значною мірою залежить рівень економічної роботи. Чим раціональніше організовано бухгалтерський облік у господарстві, чим менше він потребує затрат праці облікових працівників, тим більше залишається у них часу для аналізу і контролю.

Відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, збереження оброблених документів, регістрів і звітності протягом встановленого терміну несе головний бухгалтер Сахненко Л.С. та керівники підприємства Горожанецький О.В. та Бігняк О.П. так як їм належить більша частина статутного фонду.

Головний бухгалтер - це особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку підприємства:

  • забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності;

  • організує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій;

  • бере участь в оформленні матеріалів, пов'язаних з нестачею та відшкодуванням втрат від нестачі, крадіжки і псування активів підприємства;

  • забезпечує перевірку стану бухгалтерського обліку у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах підприємства.

Термінами подання бухгалтерської звітності є 20 число наступного за поточним місяцем.