Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zoshit_GRS_T_1-12_novy.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
23.08.2019
Размер:
13.04 Mб
Скачать

ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД УКООПСПІЛКИ

ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ ЕКОНОМІКИІ ТОРГІВЛІ

Кафедра бухгалтерського обліку і аудиту

к.е.н., проф. Зима Г.І.

Бухгалтерський облік Робочий зошит

для практичних занять, самостійної та індивідуальної роботи за кредитно-модульною системою навчального процесу для студентів за напрямом

„Готельно-ресторанна справа”

Студента (ки) ____________________________________

Група ___________________________________________

Спеціальність ____________________________________

Рік навчання _____________________________________

Полтава 2012

Автори: Зима Г.І. - к.е.н., професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту ВНЗ Укоопспілки „Полтавський університет економіки і торгівлі”

Рецензенти:

Мельник С.І. – к.е.н., професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Полтавського університету економіки і торгівлі

Губачова О.М. – к.е.н., професор кафедри бухгалтерського обліку і аудиту Полтавського університету економіки і торгівлі

Обговорено і схвалено на засіданні кафедри

бухгалтерського обліку і аудиту

«__» ________ 2012 р., протокол №

Зав. кафедри бухгалтерського обліку і аудиту

___________к.е.н., проф. Верига Ю.А.

«УЗГОДЖЕНО»

Декан технологычного факультету

______________доц.Шкарупа В.Г.

« » ______________ 2012 р.

«УЗГОДЖЕНО»

Директор навчального центру

_________ доц. Герман Н.В.

“___”________________ 2012 р.

Зміст

Назва теми

сторінка

Місія ПУСКУ

Разом – до вершини професійної досконалості

й життєвого успіху кожного”

ВСТУП

Управління підприємствами готельно-ресторанного комплексу в умовах ринкової економіки потребує від керівників і спеціалістів цих підприємств знань з бухгалтерського обліку цієї галузі діяльності. Для ефективного господарювання необхідна належна економічна підготовка, розуміння основних економічних і фінансових показників, які формуються в бухгалтерському обліку, тому основною метою викладання курсу «Бухгалтерський облік» є формування у студентів глибоких теоретичних знань і практичних навичок з питань організації бухгалтерського обліку в готелях і на підприємствах ресторанного господарства.

Метою дисципліни є формування знань з теорії та практики ведення бухгалтерського обліку на підприємствах.

Основними завданнями дисципліни є надання знань з вивчення методів раціональної організації та ведення бухгалтерського обліку на підприємствах на підставі використання національних стандартів та практичного досвіду;вивчення порядку фінансування таких підприємств і формування показників для визначення ефективності використання ресурсів; набуття навичок опрацювання і використання облікової інформації в управлінні.

Предметом дисципліни є порядок ведення бухгалтерського обліку: необоротних активів, запасів, дебіторської заборгованості, грошових коштів, фінансових інвестицій, власного капіталу, зобов’язань, витрат, доходів і фінансових результатів з метою складання фінансової звітності та формування повної, правдивої, неупередженої інформації про майно, джерела його формування, фінансовий стан, рух грошових коштів, власний капітал та результати діяльності,. і порядок формування інформації для аналізу основних показників ефективності використання активів підприємства , капіталу і зобов’язань.

Бухгалтерський облік, як структуризована система, будується в межах підприємства, яке є господарюючою одиницею, має адміністративно-господарську самостійність та право юридичної особи.

Бухгалтерський облік називають мовою бізнесу. Так як він широко використовується в діловому світі для підрахунку доходів, витрат і результатів діяльності. Крім того цими термінами і поняттями і інформаційною базою бухгалтерського обліку широко оперують менеджери, фінансисти та інші особи підприємства, а також власники, інвестори, банкіри, юристи, бухгалтери ..

Дисципліна вивчається в тісному зв’язку з такими загальноекономічними дисциплінами, як Макроекономіка, Мікроекономіка, Економічна теорія та є основою для вивчення таких дисциплін, як Менеджмент, Маркетинг та ін.

Засвоївши курс «Бухгалтерський облік», студент повинен знати:

- основи організації обліку витрат готелів та товарних операцій підрозділів ресторанного господарства, порядок формування доходів, склад витрат і їх обліку, порядок обліку основних засобів, запасів і інших активів, створення статутного капіталу, зміст і обліку зобов’язань підприємств готельно-ресторанного комплексу перед різними організаціями, підприємствами, окремими особами, а також з бюджетом; порядок формування оборотних коштів, зміст фінансових ресурсів таких підприємств.

Студент повинен вміти:

  • використовувати облікову інформацію для контролю за витратами готелів та рухом товарно – матеріальних цінностей, ефективним використанням грошових коштів, трудових і фінансових ресурсів, сприяти своєчасності розрахунків, визначати фінансові результати, робити оцінку фінансового стану підприємств,

Робочий зошит складено на основі навчальної програми за кредитно-модульною системою організації навчального процесу для студентів за напрямом «Готельно-ресторанна справа»

Бажаємо успіхів у вивченні бухгалтерського обліку, набуті знання якого знадобляться у професійній діяльності!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]