Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Teoriya.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
19.04.2019
Размер:
14.07 Mб
Скачать

4.3.3 Теорема про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра та осі

4.3.3.1 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра дорівнює________ сумі моментів всіх сил, що діють на точку, відносно даного центра.

в) – “геометричній”;

4.3.3.2 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра дорівнює геометричній сумі моментів всіх __________, що діють на точку, відносно даного центра.

б) – “сил”;

4.3.3.3 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра дорівнює геометричній сумі моментів всіх сил, що діють на точку, відносно

б) – “даного центра”;

4.3.3.4 Вкажіть правильний вираз теореми про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно центра.

г) ;

4.3.3.5 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно деякої осі (Оz) дорівнює _______ сумі моментів всіх сил, що діють на точку, відносно даної осі.

б) – “алгебраїчній”;

4.3.3.6 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно деякої осі (Оz) дорівнює алгебраїчній сумі _____, що діють на точку, відносно даної осі.

в) – “моментів всіх сил”;

4.3.3.7 Перша похідна за часом від моменту кількості руху матеріальної точки відносно деякої осі (Оz) дорівнює алгебраїчній сумі моментів всіх сил, що діють на точку, віднос-но ___________.

в) – “даної осі”;

4.3.3.8 Вкажіть правильний вираз теореми про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно осі Оz.

б) ;

4.3.3.9 Вкажіть правильний вираз теореми про зміну моменту кількості руху матеріальної точки відносно осі Ох.

в) ;

4.3.3.10 Вкажіть правильні вирази закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки ( – рівнодійна пасивних сил).

а) Якщо , то ;

4.3.3.11 Вкажіть правильні вирази закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки ( – рівнодійна пасивних сил).

д) Якщо , то .

4.3.3.12 Якщо геометрична сума моментів всіх сил, що діють на точку, відносно деякого центра ___________, то момент кількості руху матеріальної точки відносно даного центра не змінюється (є інтегралом руху).

а) – “дорівнює нулеві”;

4.3.3.13 Якщо геометрична сума моментів всіх сил, що діють на точку, відносно деякого центра дорівнює нулеві, то момент кількості руху матеріальної точки відносно _____.

б) – “даного центра не зміниться (є інтегралом руху)”;

4.3.3.14 Вкажіть правильний вираз закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки в проекції на вісь Оz ( – рівнодійна пасивних сил).

б) Якщо , то ;

4.3.3.15 Вкажіть правильний вираз закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки в проекції на вісь Оу ( – рівнодійна пасивних сил).

в) Якщо , то ;

4.3.3.16 Вкажіть правильний вираз закону збереження моменту кількості руху матеріальної точки в проекції на вісь Ох ( – рівнодійна пасивних сил).

б) Якщо , то ;

4.3.3.17 Якщо ___________сума моментів всіх сил, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі дорівнює нулеві, то момент кількості руху точки відносно цієї осі не змінюється (є інтегралом руху).

в) – “алгебраїчна”;

4.3.3.18 Якщо алгебраїчна сума моментів всіх сил, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі _____, то момент кількості руху точки відносно цієї осі не змінюється (є інтегралом руху).

в) – “дорівнює нулеві”;

4.3.3.19 Якщо алгебраїчна сума _________, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі дорівнює нулеві, то момент кількості руху точки відносно цієї осі не змінюється (є інтегралом руху).

б) – “всіх сил”;

4.3.3.20 Якщо алгебраїчна сума моментів всіх сил, що діють на матеріальну точку, відносно деякої осі дорівнює нулеві, то момент кількості руху точки відносно ____.

а) – “цієї осі не змінюється (є інтегралом руху)”;

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]