Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІНТЕРНЕТ В БІЗНЕСІ.docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
5.4 Mб
Скачать

4. Створення ієрархії папок для повідомлень.

4.1. Якщо перелік папок не відображається, виведіть його за допомогою команди панелі меню Outlook Express «Вид» підменю «Перейти в папку», або застосуйте комбінацію клавіш «Ctrl+Y».

4.2. Відмітьте папку в якій буде зберігатися нова папка.

4.3. Виберіть в меню «Файл» підменю «Создать» команду «Папка …», або застосуйте комбінацію клавіш «Ctrl+Shift+E», після чого на екрані з‘явиться діалогове вікно «Создать папку». Надайте ім’я папці та натисніть кнопку «ОК».

4.4. Переміщення пошти електронних листів здійсніть методом перетягування до неї потрібних повідомлень, або за допомогою контекстного меню та виборі команди «Переместить в папку».

5. Включення у повідомлення різних об’єктів.

5.1. Підготуйте нове повідомлення, див. п.2.

5.2. У вікні бланку нового листа виберіть в меню «Вставка» команду «Вложение файла» або клацніть по кнопці «Вложить», див. рис. 6.

Рис. 6. Екранна копія вікна стандартного бланку повідомлення

5.3. У діалоговому вікні провідника, що відкривається, виберіть та відмітьте потрібний файл і натисніть кнопку «Вложить». У Windows є інші способи передачі вкладених файлів за допомогою команди контекстного меню у вікні провідника «Отправить»«Адресат» або із застосуванням вбудованого сервісу стандартного бланку листа як зображено на рис. 7.

Рис. 7. Екранна копія послідовності дій включення у лист повідомлення зображення

Особливістю вкладення файлів є можливість застосування гіперпосилань, що дає можливість економії вихідного трафіку. Наприклад, при вказуванні шляху можна зробити посилання http://chtei-knteu.cv.ua/istor/2.jpg.

5.4. Використовуючи послідовність п. 5.3. включить у електронний лист файл, що знаходиться на довільному сервері в мережі Інтернету.

5.5. Надішліть повідомлення на сусідній комп’ютер в класі.

6. Перегляд і збереження вкладених файлів.

6.1. Збереження вкладеного файлу прийнятого електронного листа можна здійснити за допомогою команди «Сохранить вложения …» меню «Файл». У активному вікні виділіть файл і натисніть кнопку «Сохранить».

6.2. Перегляд файлу відбувається звичайним чином як у програмі «Проводник» (подвійним клацанням по значку файлу).

6.3. Відкрийте довільні прийняті електронні листи з вкладеними файлами та збережіть їх на жорсткому диску у папці «E-mail» папки «Мои документы».

7. Робота з адресною книгою.

7.1. Відкрийте адресну книгу за допомогою команди «Адресная книга» меню «Сервис», або натисніть комбінацію клавіш «Ctrl+Shift+В».

7.2. Видаліть дані про сторонні адресати з Адресної книги клацанням на відповідних записах та натисненням клавіші «Delete» або кнопці «Delete» панелі інструментів.

7.3. Добавте нові адреси в адресну книгу для цього клацніть на кнопці «Создать» і виберіть у випадаючому меню «Создать контакт …» рис. 8. Відкриється діалогове вікно «Свойства» з вкладниками які необхідно заповнити. Після занесення даних у відповідні поля натисніть кнопку «ОК». Добавте в адресну книгу ще декілька адресатів. Закрийте адресну книгу попередньо експортувавши її у папку «E-mail» (див. п. 6.3.) за допомогою меню «Файл»«Экспорт»«Адресная книга (WAB) …».

Рис. 8. Екранна копія адресної книги